Pečurke bukovače se svrstavaju u veoma zdrave namirnice.
Pečurke bukovače sadrže u sebi proteine, vitamine, minerale, a stari Kinezi su ih koristili i za jačanje imuniteta.
U ovaj recept ulazi i nekoliko vrsta luka i paprika, a priprema nije suviše zahtevna.
SASTOJCI
- bukovače - oko 400 grama
- beli luk - dva čena
- praziluk - jedan komad
- crveni luk - jedan komad
- sveža paprika - dve manje ili jedna veća
- peršunov list
- začini - so, biber
PRIPREMA
Prvi korak je da na ulju propržite praziluk. A nakon što se malo uprži, dodajte onda crni luk, a posle i papriku.
Tek na kraju ubacite i bukovače, koje ćete prethodno očistiti.
Dinstajte lagano na umerenoj vatri sve dok ne ispari tečnost. Ukoliko se desi da gljive nisu dovoljno mekane, onda dodajte malo vode, pa je dinstatajte još malo kako bi omekšala i kako bi opet isparila tečnost.
Poslednja stvar je da dodate i so, biber, iseckani beli luk i peršunov list.
Bonus video:
Glossy tim