Ova slatka magija nije od onih koje se premaju za pola sata, ali je zato toliko ukusna da ćete je pamtiti zauvek
Svakog dana se na Internetu i društvenim mrežama pojavi na desetine novih recepata za slatke i slane pikanterije. Neke vam se toliko dopadnu da odmah poželite da ih isprobate, ali ipak, stari dobri recepti su nešto što se ne može zaobići.
Među njima se nalazi i najlon torta, slatko zadovoljstvo koje sve oduševljava i za koje svi traže parče više. Za njenu pripremu je potrebno uložiti malo truda i vremena, ali verujte, svaki minut se isplati.
Godinama se nalazi na spisku poslastica koje se prave za važne praznike, a možete je napraviti i bez nekog posebnog razloga i tako svojim ukućanima ili gostima prirediti pravo hedonističko uživanje.
Potrebno je:
- 7 jaja
- 32 kašike šećera
- kašika soka od limuna
- 1 l mleka
- 5 kašika brašna
- 3 kesice pudinga od vanile
- 10 krem-bananica
- 250 g putera ili margarina
- 200 g čokolade
- 400 g šlag-kreme
- malo kisele vode
Priprema:
Belanaca umutite u čvrst sneg, pa dodajte sok od jednog limuna i 16 kašika šećera mutite sve dok masa ne postane skroz glatka. Smesu laganim pokretima sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Rernu zagrejte na 150 stepeni i sušite koru sve do se odozgo ne uhvati zlatno žuta korica.
Ostavite je da se hladi u rerni, a za to vreme skuvajte fil.
U šerpu sipajte 300 mililitara mleka, dodajte sedam žumanaca, prašak za puding od vanile i brašno, pa sve dobro razmutite. U drugu šerpu sipajte preostalo mleko i 16 kašika šećera i stavite da prokuva. Potom dodajte puding koji ste razmutili u malo mleka i žumanca. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne sve vreme mešajući kako ne bi zagorelo.
Nakon što se fil prohladi u njega dodajte margarin i umutite ga tako da dobijete gladak fil.Podelite na dva dela, pa u jedna stavite krem bananice koje ste iseckali, a u drugi otopljenu čokoladu.
Redosled ređanja:
kora, fil sa bananicama, fil sa čokoladom, odozgo šlag. Ukrasite po želji, možete i svežim jagodama.
Ostavite da stoji bar jednu noć u frižideru da bi kora popustila i da bi se lepo sjedinili ukusi i mirisi iz filova.
Uživajte u savršenom ukusu ove fantastične torte i podelite recept sa prijateljicama kako bi i one mogle da probaju ovo kremasto zadovoljstvo.
Bonus video:
Lignje na morski način