kremasta fantazija

Savršen spoj šuškave kore i kremastog fila: Recept za NAJLON TORTU sa bananicama, poslasticu koja vraća u detinjstvo

0

Ova slatka magija nije od onih koje se premaju za pola sata, ali je zato toliko ukusna da ćete je pamtiti zauvek 

foto: Shutterstock /rocharibeiro
foto: Shutterstock /rocharibeiro

Svakog dana se na Internetu i društvenim mrežama pojavi na desetine novih recepata za slatke i slane pikanterije. Neke vam se toliko dopadnu da odmah poželite da ih isprobate, ali ipak, stari dobri recepti su nešto što se ne može zaobići.

 

Među njima se nalazi i najlon torta, slatko zadovoljstvo koje sve oduševljava i za koje svi traže parče više. Za njenu pripremu je potrebno uložiti malo truda i vremena, ali verujte, svaki minut se isplati.

 

Godinama se nalazi na spisku poslastica koje se prave za važne praznike, a možete je napraviti i bez nekog posebnog razloga i tako svojim ukućanima ili gostima prirediti pravo hedonističko uživanje.

 

Potrebno je:

 

  • 7 jaja
  • 32 kašike šećera
  • kašika soka od limuna
  • 1 l mleka
  • 5 kašika brašna
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 10 krem-bananica
  • 250 g putera ili margarina
  • 200 g čokolade
  • 400 g šlag-kreme
  • malo kisele vode

 

Priprema:

 

Belanaca umutite u čvrst sneg, pa dodajte sok od jednog limuna i 16 kašika šećera mutite sve dok masa ne postane skroz glatka.  Smesu laganim pokretima sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Rernu zagrejte na 150 stepeni i sušite koru sve do se odozgo ne uhvati zlatno žuta korica.

NAJLON TORTA RECEPT
NAJLON TORTA RECEPTfoto: Shutterstock / SherSor

Ostavite je da se hladi u rerni, a za to vreme skuvajte fil. 

 

U šerpu sipajte 300 mililitara mleka, dodajte sedam žumanaca, prašak za puding od vanile i brašno, pa sve dobro razmutite. U drugu šerpu sipajte preostalo mleko i 16 kašika šećera i stavite da prokuva. Potom dodajte puding koji ste razmutili u malo mleka i žumanca. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne sve vreme mešajući kako ne bi zagorelo.

 

Nakon što se fil prohladi u njega dodajte margarin i umutite ga tako da dobijete gladak fil.Podelite na dva dela, pa u jedna stavite krem bananice koje ste iseckali, a u drugi otopljenu čokoladu. 

 

Redosled ređanja:

 

kora, fil sa bananicama, fil sa čokoladom, odozgo šlag. Ukrasite po želji, možete i svežim jagodama.

 

Ostavite da stoji bar jednu noć u frižideru da bi kora popustila i da bi se lepo sjedinili ukusi i mirisi iz filova.

 

Uživajte u savršenom ukusu ove fantastične torte i podelite recept sa prijateljicama kako bi i one mogle da probaju ovo kremasto zadovoljstvo.

 

Bonus video:

Lignje na morski način

 

makonda-tracker