piškote i beli fil

Ne peče se & sprema se za manje od 15 minuta: Kremasta torta s pomorandžama lepša i od čizkejka

0

Za ljubitelje brzih i kremastih slatkiša evo recepta koji se brzo sprema i jede još brže.

Brza i kremasta bela torta s pomorandžama
Brza i kremasta bela torta s pomorandžamafoto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - CAKES

Ako volite kremaste slatkiše koji se brzo prave i još brže jedu, imamo odličan predlog za vas...

 

Kombinacija fila od pavlake s pomorandžama i piškotama osvežavajuća je, lagana, a onome ko je pravi posebna je olakšica što se sprema za bezmalo deset minuta.

 

Za ljubitelje pomorandži i kremastih filova — taman!

 

Sastojci:

 

  • 200 g piškota
  • 250 g pomorandži
  • 300 ml soka od pomorandže
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • 40 g skroba

 

fil:

 

  • 300 g kisele pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 ml slatke pavlake

 

Priprema:

  1. Najpre umočite piškote u sok, pa ređajte u pleh ili činiju.
  2. Kiselu pavlaku i šećer umutite, pa dodajte slatku pavlaku. Mutite mikserom i sjedinite. Sipajte preko piškota.
  3. Pomorandže nasecite i stavite da se kuvaju sa šećerom.
  4. Kada su pustile vodu, dodajte i vodu pomešanu sa skrobom, pa kuvajte dok se ne zgusne. Mešajte stalno.
  5. Sipajte kašikom preko fila, a onda čačkalicom ili drškom od kašike prošarajte po filu da se napravi šara.
  6. Ostavite da se ohladi dva sata u frižideru.

 

 

Bonus video

Vatromet i torta na Slobinoj i Jeleninoj svadbi

 

makonda-tracker