3 recepta za ledene torte za 10 minuta
Kada dođe leto i velike vrućine, nikome se ne provode sati pored šporeta. Da bismo zadovoljili želju za slatkišima, obično pribegavano brzim receptima koji ne iziskuju kuvanje, pečenje i, uopšteno, dugo stajanje pored rerne.
Ako volite da jedete torte, imamo za vas tri recepta za ledene torte koje će vas oduševiti i ukusom, i brzinom pripreme.
Jednostavno, rashlađuje, a preukusno.
- Ledeni vetar
Sastojci:
- 500g maskarpone sira
- 300 ml pavlake za kuvanje
- šećer po želji
- 320g keksa
- 200ml mleka
- 4-5 banana
- 400g malina
- 400g kivija
Priprema:
Keks umačite u mleko i slažite u kalup.
Umutite maskarpone s pavlakom za kuvanje i šećerom ako volite još slađe.
Na keks namažite tanak sloj.
Naseckajte banane, pa slažite na fil. Ide tanak sloj krema, pa naseckane maline, pa tanak sloj fila.
Keks umočite u mleko i slažite. Ide tanak sloj fila, pa naseckan kivi. Premažite ostatkom fila.
Ukrasite po želji ostatkom voća, narendanom belom čokoladom...
Ostavite da se ohladi u frižideru.
- Ledena keks-torta
Sastojci:
- 250g keksa
- 3 kašike otopljenog maslaca
- litar i po blago otopljenog sladoleda
- 200g bobičastog voća (kupine, maline, borovnice...)
Priprema:
Izblendajte keks (10 komada), pa mu dodajte otopljeni maslac dok se ne spoji u jednoličnu smesu.
Sipajte u kalup i utisnite. Na koru složite 8 celih komada keksa. Izlijte sladoled i rasporedite ga, a onda rasporedite voće preko.
Ostavite minimum 8 sati u zamrzivaču ili dok ne postane skroz čvrsta.
- Čokoladna sladoled-torta
Sastojci:
- 170 g čokoladnog keksa
- 50 g maslaca
- 100 g čokolade
- 500 ml slatke pavlake
- kašičica ekstrakta vanile
- 200 g kondenzovanog mleka
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Usitnite keks u blenderu, pa mu dodajte maslac i kašiku slatke pavlake. Dobro promešajte.
Sipajte smesu u kalup (prečnika 18cm), utisnite i poravnajte.
Istopite čokoladu i 100 grama slatke pavlake.
U ostatak slatke pavlake dodajte vanilu i kondenzovano mleko. Umutite. Smesu podelite na dva dela; u jedan dodajte kakao.
Preko keksa sipajte nekoliko kašika crnog, pa belog fina. Iscrtajte okolo istopljenom čokoladom. Prelijte čokoladnom glazurom.
Ostavite nekoliko sati u frižideru.
BONUS VIDEO: