Ako volite čoko-keks kombinacije, ova torta će očarati sva vaša čula, ukućane i goste.
Ovaj recept za čokoladnu tortu s bogatim filom odlično će vam poslužiti, jer je vrlo brz i jednostavan za pripremu... A čokoholičare će sigurno oduševiti punim ukusom čokolade!
Čokoladna torta bez pečenja i sa kremastim filom mnogima je omiljena poslastica i odličan je izbor za domaćice kada nemaju vremena za pripremu deserta koji se peče, dugo pravi...
Još bolje je to što se fil sprema samo u jednoj šerpi, a čak vam ne treba ni mikser.
Korica torta se priprema od keksa (kao za čizkejk), tako da će ovo biti pravi izbor za one koji vole čoko-keks kombinacije.
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g čokolade
- 700 ml mleka
- 80 g putera
- 60 g brašna
- 30 g šećera
- 7 g želatina
- kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- Keks i otopljeni puter sjedinite u kompaktnu smesu, pa rasporedite kao koru u kalup (24 cm). Prethodno kalup obložite pek-papirom. Fino ga utapkajte, pa ostavite da se hladi u frižideru dok pripremate fil.
- Za fil: Pomešajte u šerpi brašno, šećer i želatin, a onda dodajte mleko, pa vanilu. Sve dobro mešajte i dodajte čokoladu koju ste izlomili na kocke.
- Zagrevajte na umerenoj vatri uz stalno mešanje dok se ne istopi sve i sjedini. Fil sipajte u kalup preko kore.
- Ostavite tri sata da se stegne u frižideru. Pospite rendanom čokoladom ili ukrasite po želji.
Bonus video
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji