Bakin kolač je poslastica na kojoj su odrastale brojne generacije na našim porstorima.
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.
Bake, ali i mame su ga veoma često spremale prethodnih decenija, ali popularan je i danas. A jedan od tajnih sastojaka u nekim od njihovih recepata bio je i jogurt.
Praktična stvar je i to što možete od galeta za Bakin kolač da napravite i, recimo, sladoled.
SASTOJCI
- jaja - četiri komada
- šećer - 200 grama
- vanilin šećer - jedna kesica
- jogurt - 200 ml
- ulje - 200 ml
- brašno - 450 grama
- prašak za pecivo - jedna kesica
PRIPREMA
Prv je potrebno da odvojite belanca od žumanaca, pa posle belanca umutite u čvrst šne.
Posle toga malo po malo dodajte žumanca i celu smesu lepo sjedinite mikserom.
Nakon toga dodajte i šećer i vanilin šećer, pa onda umutite.
Sad je momenat da dipajte jogurt i ulje, a nakon što to lepo promešate - dodajte i prosejano brašno i prašak za pecivo.
Opet sve to umutite da se sve lepo sjedini.
Preostaje vam samo da dobijenu sipate u unapred zagrejan aparat za bakine kolače.
Bonus video:
Glossy redakcija