Kako se pravi najmekša i najslasnija domaća proja?
Proja spada u omiljena brza peciva na našim prostorima i odlično je rešenje za doručak ili večeru kada nemate mnogo vremena i sastojaka za pripremu.
Pomešate nekoliko stvari koje sigurno imate u kuhinji, dobro promešate, ubacite da se peče i to je sve!
Ova sočna i ukusna proja pravi se samo od kukuruznog brašna, a teško da ćete moći da joj odolite. Služite je uz jogurt i dobićete doručak kome ćete se često i rado vraćati.
Domaća proja
Sastojci:
- 4 cela jajeta
- 10 kašika kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- kašičica soli
- 200 g sira
Priprema
- Odvojte belanca od žumanaca, pa ih dobro umutite.
- Postepeno dodajte žumanca, jogurt i ulje, uz neprestano mućenje.
- U odvojenoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa postepeno dodajte u smesu s jajima uz neprestano mešanje.
- Kad smesa bude kompaktna, ubacite sitan slani sir ili izmrvljen feta sir, pa promešajte.
- Prelijte u tepsiju obloženu pek-papirom i pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept za sremske salčiće
( Glossy, Tamara Sorak Ranković )