(recept)

Bez belog brašna, a sočnija ne postoji: Najbrža domaća proja umuti se za manje od 5 minuta, a može se jesti danima

0

Kako se pravi najmekša i najslasnija domaća proja?

Proja sa sirom, bez belog pšeničnog brašna
Proja sa sirom, bez belog pšeničnog brašnafoto: nada54/Shutterstock

Proja spada u omiljena brza peciva na našim prostorima i odlično je rešenje za doručak ili večeru kada nemate mnogo vremena i sastojaka za pripremu.

 

Pomešate nekoliko stvari koje sigurno imate u kuhinji, dobro promešate, ubacite da se peče i to je sve!

 

Ova sočna i ukusna proja pravi se samo od kukuruznog brašna, a teško da ćete moći da joj odolite. Služite je uz jogurt i dobićete doručak kome ćete se često i rado vraćati.

Domaća proja


Sastojci:

 

  • 4 cela jajeta
  • 10 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • kašičica soli
  • 200 g sira


Priprema

 

  1. Odvojte belanca od žumanaca, pa ih dobro umutite.
  2. Postepeno dodajte žumanca, jogurt i ulje, uz neprestano mućenje.
  3. U odvojenoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa postepeno dodajte u smesu s jajima uz neprestano mešanje.
  4. Kad smesa bude kompaktna, ubacite sitan slani sir ili izmrvljen feta sir, pa promešajte.
  5. Prelijte u tepsiju obloženu pek-papirom i pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept za sremske salčiće

 

makonda-tracker