NJAMI, NEODOLJIVA

Kremasta, mirisna, gotova za 15 minuta: Najbrži recept za LAŽNU KARBONARA PASTU koja se pravi dok kažeš KEKS

0

Ako ste ljubitet dobrog zalogaja ovaj specijalitet će vas oduševiti 

RECEPT ZA LAŽNE KARBONARA ŠPAGETE
RECEPT ZA LAŽNE KARBONARA ŠPAGETE foto: Shutterstock / Michaelnero

Ukoliko volite ukusne specijalitete koji se brzo spremaju paste su sjajna izbor, naročito ako vam za njihovu pripremu ne treba mnogo sastojaka, truda i vremena.

 

Jedna takva, lažna karbonara, postaće vaš omiljeni gost na trpezi već posle prvog pravljenja.

 

Za njenu pripremu vam trebaju jednostavni sastojci koje često već imamo u frižideru, a uz pomoć tačnih mera dobićete kremastu testeninu koja mami mirisom i ukusom i čini da budete siti dugo.

 

 

Pa da krenemo na recept, pripremite papir i olovku, da sve lepo zapišete, a onda i da pripremite.

 

Potrebno je:

 

  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g mesnate slanine
  • malo putera 
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 300 g špageta
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • svež peršun
  • malo parmezana
NAJLEPŠI RECEPT ZA PASTU KARBONARA
NAJLEPŠI RECEPT ZA PASTU KARBONARA foto: Profimedia

 

Priprema:

 

U posudu staviti da se skuvaju špagete al dente. U tiganj staviti malo maslaca, slaninicu iseckanu na kockice ili tanje tračice. Kad promeni boju dodati iseckan luk na kockice. Zajedno dinstati oko 5 minuta, pa dodati pavlaku za kuvanje i beli luk.

 

Testeninu kuvati oko 5,6 minuta, pa je izvaditi iz vode. Vodu ne prosipajte. Izmešajte testeninu sa pavlakom i slaninicom, pa ako je suvo dodajte malo vodu u kojoj se kuvala testenina. Nalivajte sve dok ne bude dovoljno da se ona dokuva još 2,3 minuta da ne bude tvrda. 

 

Pred sam kraj kuvanja dodajte svež peršun. Servirajte u tanjir i odzgo pospite parmezanom. Prijatno. 

 

Bonus video:

Recept za čorbu od povrća 

 

 

makonda-tracker