Ako ste ljubitet dobrog zalogaja ovaj specijalitet će vas oduševiti
Ukoliko volite ukusne specijalitete koji se brzo spremaju paste su sjajna izbor, naročito ako vam za njihovu pripremu ne treba mnogo sastojaka, truda i vremena.
Jedna takva, lažna karbonara, postaće vaš omiljeni gost na trpezi već posle prvog pravljenja.
Za njenu pripremu vam trebaju jednostavni sastojci koje često već imamo u frižideru, a uz pomoć tačnih mera dobićete kremastu testeninu koja mami mirisom i ukusom i čini da budete siti dugo.
Pa da krenemo na recept, pripremite papir i olovku, da sve lepo zapišete, a onda i da pripremite.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 200 g mesnate slanine
- malo putera
- 500 ml neutralne pavlake
- 300 g špageta
- 1 kašičica belog luka u prahu
- svež peršun
- malo parmezana
Priprema:
U posudu staviti da se skuvaju špagete al dente. U tiganj staviti malo maslaca, slaninicu iseckanu na kockice ili tanje tračice. Kad promeni boju dodati iseckan luk na kockice. Zajedno dinstati oko 5 minuta, pa dodati pavlaku za kuvanje i beli luk.
Testeninu kuvati oko 5,6 minuta, pa je izvaditi iz vode. Vodu ne prosipajte. Izmešajte testeninu sa pavlakom i slaninicom, pa ako je suvo dodajte malo vodu u kojoj se kuvala testenina. Nalivajte sve dok ne bude dovoljno da se ona dokuva još 2,3 minuta da ne bude tvrda.
Pred sam kraj kuvanja dodajte svež peršun. Servirajte u tanjir i odzgo pospite parmezanom. Prijatno.
Bonus video:
Recept za čorbu od povrća