Isprobajte recept za preukusne lepinjice koje možete filovati i slanim i slatkim nadevom.
Kada nemate domaći hleb u kući ili želite da pravite sendviče sa najukusnijim lepinjicama, ne morate da idete u pekaru.
Za ukusne lepinjice zapravo su vam potrebna svega dva glavna sastojka, a po želji možete dodati i susam.
Najjednostavnije lepinjice
- 140g brašna
- 140g grčkog jogurta
plus
- kašičica praška za pecivo
- malo soli (oko pola kašičice)
- još malo grčkog jogurta
- malo susama
Priprema:
-
Pomešajte brašno i grčki jogurt.
-
Dodajte prašak za pecivo i so i zamesite testo.
-
Zasecite krst po lopti testa i podelite na četiri jednaka dela.
-
Formirajte lepinjice. Oblikujete ih i premažite s malo grčkog jogurta (otprilike, jedna kašičica) i susamom po želji.
-
Pecite u već zagrejanoj rerni oko pola sata na 180 stepeni, ili dok ne porumene.
-
Filujte krem sirom, suhomesnatim, pavlakom ili kremom, džemom...
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA)