Isprobajte posni recept za najukusniju medenu pitu sa makom i filom koji osvežava.
Ako postite, isprobajte fenomenalan recept za slatkiš sa medom i makom.
Posni recepti nikako ne moraju biti dosadni, a neki slatkiši po recepturi bez jaja i mleka često su toliko ukusni da ih mnogi spremaju radije nego mrsne.
Medena pita sa makom jedan je od njih, a puding fil će vas osvežiti i sigurno ćete se ovoj piti vraćati i kada ne postite.
Priprema nije teška, jedino vam je potrebno malo strpljenja da ispečete četiri kore i posle ih filujete. Veće mudrolije nema!
Sastojci:
- 4 kašike meda
- 4 kašike mlevenog maka
- 20 kašika brašna
- 300 ml kisele vode
- 150 ml ulja
- 5 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
- pola kašičice praška za pecivo
- kašičica sode
i za fil:
- 500 ml vode
- 1 puding (ukus: banana)
- 8 kašika šećera
- 150g margarina
- 4 kašike gustina
Priprema:
- Sastojke sjediniti kašikom sve, osim mlevenog maka. Podelite masu na četiri dela.
- Dve kore pecite iste, a u preostala dva dela smese dodajte po dve kašike mlevenog maka.
- Kore pecite na 180 stepeni 10 minuta.
- Fil: vodu stavite da provri, a u drugoj posudi s malo vode pomešajte puding, šećer i gustin. Masu u mlazu sipajte u provrelu vodu.
- Kad se fil zgusne, ohladiti i onda sjediniti sa umućenim margarinom.
- Podelite fil na četiri dela, pa filujte sledećim redom: bela kora, fil, crna kora, fil, bela kora, fil, crna kora, fil; dekorišite vrh pite makom, kokosovim brašnom, šlagom ili po želji.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Božićne puslice