odmah isprobajte

Bez glutena, šećera, ulja i mnogo KALORIJA: Najlepše PALAČINKE bez brašna koje možete jesti i ako ste NA DIJETI

0

Nafilujte ih po želji, a najbolje orasima i medom i dobićete zdravu poslasticu u kojoj možete uživati svakog dana 

INTEGRALNE PALAČINKE BEZ BRAŠNA JAJA I MLEKA
INTEGRALNE PALAČINKE BEZ BRAŠNA JAJA I MLEKA foto: Shutterstock / DDanilovic

Ukoliko želite da se zasladite, a ne želite da jedete klasične palačinke koje su veoma kalorične, naročito ako ih nafilujete kremom, ne brinite. To ne znači da ste osuđeni da više nikada ne pojedete ovu slatku poslasticu.

 

Donosimo vam recept za veoma ukusne palačinke, koje se prave bez brašna, ulja, mleka i koje možete da jedete čak i ako želite da smršate. 

 

Od vas zavisi čime ćete ih filovati, a preporuka je da to bude nešto od zdravih namaza poput meda, agavinog sirupa, seckanih lešnika i oraha, eventualno banane. 

 

Evo šta je potrebno za ukusne lanene palačinke koje će postati vaša omiljena poslastica u dane posta i one kad težite da skinete koji kilogram. 

 

Potrebno je: 

 

  • 3 kašike mlevenog lana
  • 3 jaja
  • 100 ml vode
  • malo soli


Priprema:

 

Lan sameljite ili kupite već samleven. Jaja umutite i dodajte im lan, zatim malo soli i vodu. Izblendirajte i pecite. Nakon što ispečete nafilujte po želji.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Najlepši recept za šnicle 

 

makonda-tracker