U danima posta se možete zasladiti ukusnim domaćim krofnama, a isprobajte ih po recepturi supruge pevača Sergeja Ćetkovića.
Lepa Kristina Ćetković, supruga pevača Sergeja Ćetkovića i mama njihovih devojčica Lole i Mile, veoma je uspešna food blogerka. Ona na svom Jutjub kanalu i Instagramu deli lepe i detaljne domaće recepte koje svako može da napravi kod kuće, a ima fantastične predloge i za posne dane.
Jedan od njenih najboljih recepata jeste onaj za posne krofne, u kojima ćete sigurno uživati!
Ne treba vam mleko, niti jaja, a biće mekane kao duša, toliko da se mogu jesti i bez nadeva.
Sastojci
- kilogram brašna
- 400ml mlake vode
- 220ml kisele vode
- 1 suvi kvasac
- 1 kašičica soli
- 2 kašike vanilinog ekstrakta
- 2 kašike šećera
- kora limuna
- 120ml ulja + ulje za prženje
- šećer, džem...
Priprema
- Umutite brašno, vodu, šećer, so, kvasac, vanilu, ulje, kiselu vodu i koru limuna, najjačom brzinom, 5-6 minuta.
- Pokrijte vanglicu krpom i sačekajte četrdesetak minuta da nadođe testo.
- Kada se smesa duplira, izručite je na radnu površinu koju ste posuli brašnom, pa premesite testo.
- Oklagijom ga razvucite, pa vadite krofnice čašom.
- Testo premesite i vadite nove krofnice.
- Sačekajte da još malo odstoje, pa ih pržite na dobro zagrejanom ulju.
- Pržite na srednjoj vatri po minut sa svake strane ili dok ne porumene fino.
- Služite sa šećerom, džemom, kremom...
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Mini princes krofne sa karamelom i čokoladom