Okrepite se receptom za zdravu čorbu prepunu povrća, vitamina i nutrijenata.
Stigao je novembar, čekaju nas zasigurno i hladniji dani, a ovo je period kada se mnogi žale na prehlade i pad imuniteta, te nam je neophodno da se zdravo hranimo.
Nema bolje stvari od kuvanog jela bogatog nutrijentima, pa svoj organizam obradujte jednom toplom čorbicom koja će vas zagrejati i pružiti potrebne vitamine i minerale.
Beli luk, šargerepa, batat, grašak opskrbiće vas potrebnim nutrijentima, unećete potrebnu količinu vlakana, te nema greške ako odlučite da porodici ili sebi pripremite ovo domaće kuvano jelo...
Sastojci:
- 200 g graška
- 1 batat
- 3 šargarepe
- 1 celer
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1 lovorov list
- 3 kašike ulja (maslinovog ili po želji)
- litar i po temeljca za supu
Priprema:
- Ogulite šargarepe i batat, pa naseckajte na kockice.
- Naseckajte i luk i celer, a beli luk usitnite.
- Maslinovo ulje zagrejte na umerenoj vatri, pa dinstajte luk, zatim dodajte beli luk, celer, pa batat i šargarepe, kao i grašak.
- Začinite, dodajte lovorov list, pa zalijte temeljcem. Ostavite da se kuva dok povrće ne omekša.
- Kad je kuvano, štapnim mikserom ili u blenderu sjedinite sve u krem-čorbicu. Po želji možete dodati i malo pavlake za kuvanje u čorbicu.
Bonus video
Kako se prave pilav i domaća supa?
( Glossy )