Isprobajte jednostavni recept za fantastični turski mokri kolač
Ako volite specijalitete turske kuhinje, probajte da napravite i izvanrednu poslasticu od najobičnijih sastojaka, turski "mokri kolač", koji mnogi obožavaju zbog bogatog ukusa.
Mnogi volimo turske poslastice, a ovaj turski mokri kolač ima ukus kao iz najboljih poslastičarnica! Ljubitelji čokolade jednostavno ne mogu da odole ovom sočnom turskom dezertu.
Probajte i spremaćete ga redovno.
Sastojci:
Za koru
- 4 jajeta
- čaša mleka
- čaša šećera
- čaša brašna
- pola čaše ulja
- 3 kašike kakaoa
- 2 kesice praška za pecivo
Za preliv
- 1,5 šolja mleka
- čaša šećera
- pola čaše ulja
- 3 kašike kakaoa
Priprema:
- Jaja i šećer umutite, pa im dodajte ulje i mleko. Sve sjedinite, pa dodajte suve sastojke.
- Sipajte u pleh koji ste nauljili i pecite na 170 stepeni oko 30 minuta.
- Sipajte sastojke za preliv u šerpu i kuvajte dok ne provri, uz lagano povremeno mešanje.
- Kada je kora pečena, izvadite je, isecite, pa izbodite čačkalicom. Prelijte filom i ostavite da se ohladi.
- Dekorišite po želji.
Bonus video
Recept za Napoleon tortu
( Glossy )