recept

Čokoladno čudo na tanjiru: Turski MOKRI KOLAČ pravi se lako, a ukusom podseća na najbolje poslastičarnice

0

Isprobajte jednostavni recept za fantastični turski mokri kolač

turski mokri kolač je savršen za sve ljubitelje čokolade
turski mokri kolač je savršen za sve ljubitelje čokoladefoto: Alex Dmr/Shutterstock

Ako volite specijalitete turske kuhinje, probajte da napravite i izvanrednu poslasticu od najobičnijih sastojaka, turski "mokri kolač", koji mnogi obožavaju zbog bogatog ukusa. 

 

Mnogi volimo turske poslastice, a ovaj turski mokri kolač ima ukus kao iz najboljih poslastičarnica! Ljubitelji čokolade jednostavno ne mogu da odole ovom sočnom turskom dezertu.

 

Probajte i spremaćete ga redovno.

 

Sastojci:

 

Za koru

 

  • 4 jajeta
  • čaša mleka
  • čaša šećera
  • čaša brašna
  • pola čaše ulja
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kesice praška za pecivo

 

Za preliv

 

  • 1,5 šolja mleka
  •  čaša šećera
  • pola čaše ulja
  • 3 kašike kakaoa

 

Priprema:

  1. Jaja i šećer umutite, pa im dodajte ulje i mleko. Sve sjedinite, pa dodajte suve sastojke.
  2. Sipajte u pleh koji ste nauljili i pecite na 170 stepeni oko 30 minuta.
  3. Sipajte sastojke za preliv u šerpu i kuvajte dok ne provri, uz lagano povremeno mešanje.
  4. Kada je kora pečena, izvadite je, isecite, pa izbodite čačkalicom. Prelijte filom i ostavite da se ohladi.
  5. Dekorišite po želji.

Bonus video

Recept za Napoleon tortu

 

makonda-tracker