brzo se sprema i još brže jede

Tradicionalni turski dezert s nestvarnim ukusom kokosa: Isprobajte recept za čuveni KEŠKUL, najlepšu poslasticu na svetu

0

Da li postoje ukusniji i lepši slatkiši od onih koji su pravljeni po originalnim turskim receptima?

foto: Shutterstock/Esin Deniz
foto: Shutterstock/Esin Deniz

Turske poslastice su nadaleko poznate i svima nam je jasno kakvi su oni majstori kada su slatkiši u pitanju.

 

Glavna asocijacija je preukusna i sočna baklava, ali Turci imaji i manje komplikovane recepte za koje vam ne treba ni mnogo vremena, ni energije, ali ni previše skupih sastojaka.

Keškul je čuveni turski dezert koji se sprema lako i brzo, a ukusom podseća na rafaelo kuglice.

 

Sastojci:

 

  • 5 dl hladnog mlijeka
  • 40 g kokosa
  • 60 g brasna
  • 80 g secera
  • 1 kesica vanilin secera
  • 1 kasika maslaca

 

Priprema:

 

Odvojte malo veću šerpu u koju ćete sipati mleko, kokos, šećer, vanilin šećer i postepeno dodajte brašno dok sve mutite mikserom. Dobijenu smesu stavite na šporet i mešajte dok ne provri. Kada proključa, dodajte maslac, pa nastavite sve zajedno da mešate dok se maslac ne otopi.

 

Dobijenu smesu sipajte u četiri manje posudice koje ste odredili kao porcije, prekrijte ih providnodm folijom i ostavite u frižideru da se ohlade.

 

Poslasticu možete posuti sitno iseckanim pistaćima, kokosom ili lešnicima, na vama je da odlučite. Ako ste mislili da ovo nije kraj recepta, prevarili ste se. Keškul dezert je spreman za posluženje, a njegov neodoljiv ukus će očarati vaše ukućane.

 

 

makonda-tracker