Ako volite slatki doručak, probajte recept za belgijske vafle koji su ukusniji nego obične galete.
Možda biste pomislili da su belgijski vafli slično što i obične galete, ali oni su, zapravo, još ukusniji. Hrskavi spolja, mekani iznutra, oni su idealan doručak, ali i užina i večera za sve ljubitelje slatkog.
Možete ih jesti sa džemom, kremom, voćem, slatkom pavlakom, sladoledom... I u svakoj varijanti su neopisivo ukusni. Ako više volite slane varijante, probajte i recept za slani vafl.
Potrebni sastojci su prilično jednostavni i većinu imate kod kuće:
- 2 (+ četvrt) šolje brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 3 kašike šećera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 2 veća jaja
- pola šolje ulja
- 2 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- Zagrejte aparat za galete ili vafle i malo ga nauljite pre pečenja.
- U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet.
- U drugoj činiji umutite mikserom belanca, a u posebnoj žicom žumanca, ulje, mleko i vanilu.
- Dodajte miks sa žumancima u suve sastojke i dobro promešajte žicom za mućenje.
- Kašikom umešajte belanca u smesu.
- Pecite vafle u zagrejanom aparatu.
- Služite sa šećerom, voćem, šlagom...
Bonus video
Recept za sladoled za decu bez šećera
( Glossy )