za doručak, užinu, večeru...

Mekaniji i VAZDUŠASTIJI od običnih galeta: BELGIJSKI VAFLI kakve ćete obožavati više nego bilo koji drugi kolač

0

Ako volite slatki doručak, probajte recept za belgijske vafle koji su ukusniji nego obične galete.

belgijski vafl je uvek dobar izbor za brzinski slatki doručak
belgijski vafl je uvek dobar izbor za brzinski slatki doručakfoto: baibaz/Shutterstock

Možda biste pomislili da su belgijski vafli slično što i obične galete, ali oni su, zapravo, još ukusniji. Hrskavi spolja, mekani iznutra, oni su idealan doručak, ali i užina i večera za sve ljubitelje slatkog.

 

Možete ih jesti sa džemom, kremom, voćem, slatkom pavlakom, sladoledom... I u svakoj varijanti su neopisivo ukusni. Ako više volite slane varijante, probajte i recept za slani vafl.

 

Potrebni sastojci su prilično jednostavni i većinu imate kod kuće:

 

  • 2 (+ četvrt) šolje brašna
  • 1 kašika praška za pecivo 
  • 3 kašike šećera
  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 veća jaja
  • pola šolje ulja
  • 2 šolje mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

 

Priprema:

  1. Zagrejte aparat za galete ili vafle i malo ga nauljite pre pečenja.
  2. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet.
  3. U drugoj činiji umutite mikserom belanca, a u posebnoj žicom žumanca, ulje, mleko i vanilu.
  4. Dodajte miks sa žumancima u suve sastojke i dobro promešajte žicom za mućenje.
  5. Kašikom umešajte belanca u smesu.
  6. Pecite vafle u zagrejanom aparatu.
  7. Služite sa šećerom, voćem, šlagom...

Bonus video

Recept za sladoled za decu bez šećera

 

makonda-tracker