Jedan poseban začin daje intenzivan i bogat ukus pilećem mesu, a princ i princeza od Velsa ga toliko obožavaju da ga obavezno probaju na svojim putovanjima kroz Britaniju
Princ Vilijam i princeza Kejt Midlton od Velsa veliki su ljubitelji indijske kuhinje, što su i izjavili prilikom jedne posete indijskom restoranu u Birmingemu.
Kraljevski par je tada rekao da obožava kari, a Kejt je istakla da joj ova jela bude nostalgiju i da obožava začine, dok njen suprug preferira blaže opcije.
– Ja sam čovek za masalu – dodao je princ, dok je njegova snaha Megan Markl obožavateljka adobo piletine.
Kejt i Vilijam su otkrili i da rado u tajnosti probaju mnogo jela kuće čiji je glavni sastojak kari dok putuju Britanijom, a uz to je ovakva hrana prvo što im pada na pamet kada žele da naruče jelo za poneti.
Postoji mnogo recepata kojima je kari jedan od najvažnijih sastojaka, a ubedljivo najpopularnije takvo jelo na Ostrvu je piletina u kari sosu, u kojoj princ i princeza od Velsa nesumnjivo često užiavaju ako su takvi ljubitelji ovog začina.
Piletina u kari sosu
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 300 ml jogurta
- 1 kašika karija
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 2 kašike senfa
- ulje po potrebi
- so, biber i suvi začin po ukusu
Priprema
- Iseckajte pileće meso i dinstajte na malo vode i ulja.
- Dok se piletina krčka, pravite sos: pomešajte brašno i jogurt, pa ubacite senf, kari, biber, suvi začin i so. Potom dodajte izgnječeni beli luk.
- Kada meso bude gotovo, prelijte ga tim sosom, pa ostavite da se krčka pokriveno još minut do dva. Potom sklonite s ringle.
- Služite uz kuvani pirinač.
BONUS VIDEO
Dirljiv gest kraljice Elizabete II na sahrani princeze Dajane