odličan izbor

Kejt Midlton za doručak UVEK jede isto – i zato NE ZNA ZA SALO: Ovo superzdravo jelo može da pomogne u smanjenju apetita

1

Da bi ostala zdrava, sita i vitka, princeza od Velsa svaki dan započinje ukusnim i moćnim obrokom koji pruža obilje energije, hranljivih materija, vlakana...

Princ Vilijam i Kejt Midlton na premijeri filma 'Nije vreme za umiranje'
Princ Vilijam i Kejt Midlton na premijeri filma "Nije vreme za umiranje"foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Princeza od Velsa Kejt Midlton možda ima neki urođeni sjaj, ali svakako ona ume da se stara o sebi i ne prepušta sve majci prirodi.


Supruga princa Vilijama vredno trenira, često boravi u prirodi i, što je veoma važno, pažljivo bira šta će jesti.


Od njene porcelanske kože do vitke građe – sve jasno ukazuje da je Kejt Midlton živi dokaz da lepota dolazi iznutra i da je veoma važno paziti na ishranu.

 

Ukoliko i vi težite Kejtinom kraljevskom sjaju, sigurno će vam biti zanimljivo šta princeza od Velsa doručkuje, a u pitanju je uvek isto. Njen izbor je ovsena kaša, jedna od najzdravijih opcija!


Navodno je Kejt Midlton figuru dovela do savršenstva uz pomoć Dukanove dijete, čije su glavno obeležje ovsene pahuljice, koje se jedu u svim fazama ovog načina ishrane.


Stručnjak za ishranu i portparol BarBrend-a, onlajn platforme za zdrav život otkrio je jednom prilikom da je pri održavanju figure Kejt Midlton upravo ovas glavni saveznik i da ona svakog jutra doručkuje ovsenu kašu.

 

Kejt Midlton sa sinom Džordžom i ćerkom Šarlot na Vimbldonu 2023. godine
Kejt Midlton sa sinom Džordžom i ćerkom Šarlot na Vimbldonu 2023. godinefoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia
  • Efekat koji ovsene pahuljice imaju na telo


U 100 grama ovsenih pahuljica ima skoro 17 grama proteina, a dominira avenalin, posle kog su najzastupljeniji avenin i aminkiselina glutamin. U istoj količini nalazi se više od 66 grama ugljenih hidrata, manje od 7 grama masti, a obiluju omega-3 i omega-6 masnim kiselinama.


Ova žitarica najpoznatija je po tome što pruža energiju, a imaju prednost u odnosu na belo brašno i zbog ogromnog udela vlakana – oko 10 grama u 100 grama pahuljica). Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti navodi da se dugo nakon što jedemo ovsene pahuljice ne osećamo gladno upravo iz tog razloga, a konzumiranje hrane bogate vlaknima pomaže i u izbegavanju naglih skokova i padova šećera u krvi.


To, dalje, znači, da će vam ovakav doručak pomoći da smanjite apetit.

 

Ovsena kaša s bobičastim voćem i orasima
Ovsena kaša s bobičastim voćem i orasimafoto: Vladislav Noseek/Shutterstock

– Doručak od ovsa ili njegovo dodavanje u obroke i užine je odličan način da budete izdržljiviji i da se duže osećate sito – ističe registrovana dijetetičarka Megi Mihalčik za Eating Well.


Ona je dodala i da ovsena kaša za doručak može da pomaže i u bržem i redovnom pražnjenju creva, dok su istraživanja pokazala i da ishrana u kojoj je zastupljen ovac može da pomogne u stabilizaciji glukoze u krvi i LDL holesterola.


Takođe, pregled više studija objavljen 2021. godine u medicinskom magazinu Journal of Nutrition pronašao je vezu između konzumiranja ovsene kaše i povećanih bakterijskih kolonija u crevima.

 

 

BONUS VIDEO

Fotografije Kejt Midlton iz rane mladosti

 

makonda-tracker