Kad vam se jede nešto domaće, ukusno, a da se brzo sprema idealan izbor su domaće kiflice koje se tope pod nepcima
Domaće kiflice definitivno su jedno od omiljenih slanih, ali i slatkih pikanterija u svakom domu. U njima podjednako uživaju i stari i mladi, a čini se da najveću radost pričinjava mališanima.
Filovane sa sirom, šunkom, pica nadevom, prazne ili sa kremom ili džemom kiflice su odličan izbora za svaki dan. Ipak, mnoge domaćice ih ne prave često, jer misle da za njihovu pripremu treba mnogo vremena.
Ipak, mi donosimo recept koji će vas uveriti u suprotno. Ovo su kiflice u koje ne ide kvasac i samim tim nemate razlog da čekate da narastu. Evo kako se spremaju i šta vam je sve potrebno.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 50 ml mleka
- 50 ml ulja
- kesica praška za pecivo
- so
- 130 g sira
- 1 jaje
- 50 g susama (po želji)
Priprema:
Sve sastojke sipajte u jednu posudu i zamesite testo. Mesite dok ne dobijete lepu smesu koja se ne lepi, a potom je prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom u krug i isecite na 16 trouglova.
U svaki trougao stavite malo sira, pa zarolajte kiflice. Poređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom sa malo ulja, po želji pospite susamom, kimom ili nekim začinskim biljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Bonus video:
Lažne mini pitice od praziluka