fenomenalno

Bez KONZERVANSA, sprema se OČAS POSLA: KISELA CVEKLA u TEGLI postaće vaša omiljena zimska salata (RECEPT)

0

Pogledajte najbolji način da ukiselite cveklu za zimu.

Priprema zimnice ne mora da bude komplikovana.
Priprema zimnice ne mora da bude komplikovana.foto: Shutterstock/Madeleine Steinbach

Priprema zimnice ne može da prođe bez cvekle u tegli.

 

Iako mnogi ne vole njen "zemljani" ukus, pa se zbog teško odlučuju da je jedu iako znaju da je prezdrava namirnica, kisela cvekla koja se priprema kao zimnica je većini na vrhu liste omiljenih salata tokom zime.

 

Evo kako i vi možete da je napravite brzo i jednostavno i bez dodatih konzervansa:

Sastojci:

 

  • 5 kg cvekle
  • 0,7 l alkoholnog sirćeta
  • 2,5 l vode
  • 3 kašike soli
  • 6 kašika šećera
  • kašičica bibera u zrnu
  • kašičica kima

 

Priprema:

 

Operite cveklu, ali nemojte da je čistite. Kuvajte je sve dok viljuška ne bude mogla da bez problema uđe u nju.

 

Potom je ocedite, malo ohladite, oljuštite, isecite na tanke kolutove i slažite u tegle. 

 

U šerpi prokuvajte vodu, sirće i ostale sastojke, pa vrućom tečnošću prelijte cveklu.

 

Zatvorite tegle, pa ih prekrijte i pustite da se hlade što sporije. 

 

Čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu. 

 

BONUS VIDEO

 

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

 

makonda-tracker