spremite se za sezonu virusa

Nema boljeg spoja sastojaka: Jaka slovenska CRVENA ČORBA koja deluje kao IMUNOBOMBA (RECEPT)

0

Predstavljamo vam bogatu varijantu boršča koja se priprema lako, a obiluje superzdravi sastojcima, vitaminima, mineralima, biljnim vlaknima...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Boršč je nacionalno jelo najpopularnije u baltičkim zemljama, a može se praviti i od goveđeg i od svinjskog mesa, i od paradajza i od cvekle.

 

Prepoznatljive je crvene boje i veoma zdrav zbog pažljivo biranih sastojaka za duge i hladne ruske i ukrajinske zime i borbu protiv virusa. Postoji mnogo varijanti boršča, pa čak i vegetarijanska, a mi vam predstavljamo "pojačanu" verziju koja se obično pravi na našim prostorima.

 

Boršč sa cveklom


Sastojci:

 

  • 200 grama celera
  • dve šolje lišća celera
  • 700 grama govedine
  • kilogram kosti za supu
  • 2 velike glavice crnog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • lovorov list po ukusu
  • pola kašičice soli, više po ukusu
  • kašičica bibera
  • pola kilograma cvekle
  • 200 grama kupusa
  • 200 grama paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike sirćeta
  • kašika putera, margarina ili ulja

 

Priprema


Sitno iseckajte glavicu i po luka, lišće celera i šargarepe i stavite da se dinsta u šerpi. Kosti i meso posolite, dodajte, pa nalijte u litar i po vode i ostavite kuva. Dodajte malo rendane cveklu i vrlo malo celera, biber i lovorov list. Sipajte šećer, biber, kupus i sirće i ostavite da krčka oko pola sata. Po potrebi dodajte vodu.


U dubljem tiganju prodinstajte beli luk i pola preostale glavice crnog, pa dodajte preostalu cveklu i celer. Dinstajte nekoliko minuta, pa sipajte sitno seckan paradajz i posle nekoliko minuta dinstanja, ovu smesu dodajte čorbi. Neka se kuva još pola sata.


Služite vruće ili toplo.
 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker