icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

neodoljiv ukus

Najukusnija PAPRIKA punjena KARFIOLOM: Brzo se spema, nestaje sa tanjira za tili čas

Podeli:

Kada dođe zima nema ništa lepše nego kada se na trpezi nađu ukusne pikanterije od povrća 

foto: Shutterstock / Arieh
foto: Shutterstock / Arieh

U zimskim mesecima nema dovoljno svežeg povrća, pa se mnoge domaćice odlučuju da letnje povrće sačuvaju i pripreme tako da u njemu može da se uživa tokom cele zime.

 

Osim kiselog kupusa, ajdvara, barenih paprika tu je i preukusni kiseli karfiol, a osim u turšiji možemo ga pripremati i na druge načine.

 

 

Za ovaj super recept vam je potrebno:

 

  • 5 kg paprika
  • 2 kg karfiola
  • 1 l sirćeta
  • 1 kg šećera
  • 250 g soli
  • 1 vinobran
  • 1 konzervans

 

Turšija
foto: Profimedia

 

Priprema:

 

Paprike oprati, očistiti. Isto uraditi i sa karfiolom. 

 

Preliv: 

 

U 1 l sirćeta sipati 1 kg šećera, so, vinobran i konzervans. Izmešati. Paprike puniti kafiolom koji ste isekli na manje komade ili kockice. Ređati u tegle, pa preliti ovim prelivom. 

 

Šerpu sa teglama naliti s vodom i staviti na kratko da prokuva na šporet da na kratko provri. Isključite i ostavite da se ohladi. 

 

Ostaviti da stoji 2 nedelje i onda konzumirati.