zimnica

Starinski recept za PECKANU PAPRIKU u tegli: Kad je zagrizete HRSKA, a jedan začin joj daje neodoljiv šmek

0

Ako volite crvene paprike u zimnici ovaj recept obavezno isprobajte

Recept za peckanu papriku
Recept za peckanu papriku foto: Shutterstock / 5PH

Cena paprike za zimnicu lagano pada i sada je pravo vreme da kupite papriku ako želite da pripremite neku od ukusnih pikanterija za zimu.

 

Crvena paprika je uvek dobar izbor, jer može dugo da stoji, a ako je napravite prema starinskom receptu velika je verovatnoća da će nestati iz ostave i pre nego što prava zima zakuca na vrata. 

 

Naše bake pravile su je po ovom fantastičnom receptu, a ako vi nemate svoji i tragate za nekim koji je isproban ovo je pravi za vas.

 

 

Potrebno je:

 

  • 6 kg paprika
  • 1 šoljica esencije
  • 1 kesica konzervansa
  • 1 kesica vinobrana
  • 300 g šećera
  • 150 g soli
  • malo bibera u zrnu
  • malo belog luka
  • 1 kg šargarepe

 

Peckana paprika u tegli je pravi specijalitet
Peckana paprika u tegli je pravi specijalitetfoto: Shutterstock / Nazile Keskin

 

Priprema:

 

Paprike očistiti od semena i malo pecnuti na ringli. Staviti ih u plastičan sud i pokriti kuhinjskom krpom.

 

Esenciju, konzervans, vinobran, šećer i so dobro izmešati. U veći sud ređati paprike, preliti mešavinom i tako redom, dok se ne utroši materijal. Ostaviti da odstoji 24 h.

 

Ređati paprike u tegle i staviti po malo šargarepe, belog luka i bibera u zrnu. Preliti mešavinom i zatvoriti tegle.

 

Bonus video:

 

Da li je zimnica zdrava? 

 

 

makonda-tracker