ide uz sve

Ukusni PINĐUR po starom makedonskom receptu: Priprema je veoma laka, a postaće omiljena ZIMNICA svima koji vole PIKANTNO

0

Uz parče hleba ili omiljeno jelo: pinđur je raj za nepca.

Tradicionalni recept za pinđur
Tradicionalni recept za pinđur foto: Shutterstock/Anna_Pustynnikova

Priprema zimnice trenutno je preokupacija svih domaćica koje vole da kod kuće tokom zime uživaju u domaćim proizvodima.

 

Ukoliko volite pinđur, a još uvek niste pronašli odgovarajući recept, preporučujemo vam da isprobate tradicionalni makedonski recept za ovu pikantnu zimnicu.

 

Sastojci:

 

  • 3 kg crvene paprike
  • 1,5 kg patlidžana
  • 1,5 kg paradajza
  • 150 gr belog luka
  • 2 dl ulja
  • 250 gr ljutih papričica
  • 1 kašika šećerea
  • 1 kašika soli

Priprema: 

 

Ispecite patlidžan, paprike i paradajz, pa ih oljuštite i sameljite na mašini za meso.

 

U veću šerpu stavite ulje da se zagreje, pa sipajte samleveno povrće.

 

Dok se sve polako krčka, dodajte so, šećer i naseckani beli luk.

 

Pustite da se lagano dinsta 10 do 15 minuta, a pred sam kraj dodajte ljute papričice koje ste prethodno lagano ispekli.

 

Vodite računa da se ne raspadnu, već da ostanu cele.

 

Vrući pinđur sipajte u tople, sterilizovane tegle, zatvorite ih, okrenite naopačke i ostavite da se ohlade preko noći. 

 

BONUS VIDEO

 

"KAKO SAM SA PAMELOM ANDERSEN PEKAO AJVAR" poznati glumac otkriva u emisiji "Pusti brigu": Znate li kako ona peče paprike!?

 

 

 

 

makonda-tracker