recept za par minuta

Sve smutite u jednoj činiji, stavite u rernu — i to je sve: Zapečeni PIRINAČ idealan kad vam se ne jede meso (RECEPT)

0

Isprobajte brzinski reccept za ukusan ručak koji se smućka za nekoliko minuta

pirinač iz rerne priprema se za doslovno par minuta
pirinač iz rerne priprema se za doslovno par minutafoto: Pixel-Shot/Shutterstock

Kada vam dosadi da dugo spremate ručak, ne stoji vam se pored šporeta, već biste radije da "smućkate" nešto brzo i zdravo, isprobajte recept za zapečeni pirinač.

 

Potrebna vam je samo jedna vatrostalna činija u kojoj ćete spremiti ceo obrok, sipate potrebne sastojke, stavite da se zapeče... I gotovo!

 

Dobili ste ukusan i hranljiv obrok, a ako baš volite meso ili ribu, možete ga poslužiti i kao prilog.

 

Takođe, sastojke možete kombinovati i prilagođavati kako vama odgovara i u zavisnosti od toga šta imate i volite da jedete. 

 

Sastojci:

 

  • 100g pirinča
  • 120g kukuruza (iz konzerve)
  • 120g crvenog pasulja (iz konzerve)
  • 100g crvenog luka
  • 200ml paradajz sosa
  • 200ml vode
  • začini po izboru: suvi začin, biber, so, kurkuma...

 

Priprema:

  1. Sipajte pirinač u činiju.
  2. Dodajte pasulji kukuruz, pa naseckani crveni luk.
  3. Ulijte paradajz sos.
  4. Vodu pomešajte sa začinima po želji, pa prelijte hranu u činiji i sve lepo promešajte.
  5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40min.
     

Bonus video

Jaje na oko s feta sirom

 

makonda-tracker