praktično i božanstveno

Čik se zaustavite na jednom parčetu! Najukusnija čokoladna TORTA IZ JEDNE ČINIJE služi se i hladna i topla (RECEPT)

0

Nećete isprljati mnogo sudova, treba vam samo nekoliko minuta za pripremu smese, a ukus je jednostavno božanstven!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Umesto da nakon pripreme torte provedete isto toliko vremena perući činije, udobno se smestite i čekajte da se ispeče ovo neodoljivo čokoladno zadovoljstvo.

 

Sastojci:

 

  • 400 grama crne čokolade
  • 5 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 180 grama putera
  • 110 grama mlevenih badema
  • 110 grama kristal šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo mleka (ne više od trećine šolje)
  • kugla sladoleda ili voćni preliv


Priprema


Istopite na pari puter i čokoladu, pa sklonite s pare i dodajte šećer, vanilin šećer i mleveni badem. Nakon što dobro promešate, dodajte jaja, pa potom malo mleka.


Obložite i dno i stranice kalupa za pečenje pek-papirom i izlijte smesu, pa pecite na temperaturi od 180 stepeni najmanje 20 minuta.


Nakon što je gotovo, možete odmah služiti tortu toplu uz kuglu sladoleda, a ako preferirate hladno posluženje dodajte torti neki voćni preliv, koji ćete napraviti tako što ćete 15 minuta kuvati sitno seckano voće s 2 kašike šećera i kašikom vanilin šećera i pred kraj dodati kašiku nekog džema.

 

 

makonda-tracker