Nećete isprljati mnogo sudova, treba vam samo nekoliko minuta za pripremu smese, a ukus je jednostavno božanstven!
Umesto da nakon pripreme torte provedete isto toliko vremena perući činije, udobno se smestite i čekajte da se ispeče ovo neodoljivo čokoladno zadovoljstvo.
Sastojci:
- 400 grama crne čokolade
- 5 jaja
- 2 kašike brašna
- 180 grama putera
- 110 grama mlevenih badema
- 110 grama kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo mleka (ne više od trećine šolje)
- kugla sladoleda ili voćni preliv
Priprema
Istopite na pari puter i čokoladu, pa sklonite s pare i dodajte šećer, vanilin šećer i mleveni badem. Nakon što dobro promešate, dodajte jaja, pa potom malo mleka.
Obložite i dno i stranice kalupa za pečenje pek-papirom i izlijte smesu, pa pecite na temperaturi od 180 stepeni najmanje 20 minuta.
Nakon što je gotovo, možete odmah služiti tortu toplu uz kuglu sladoleda, a ako preferirate hladno posluženje dodajte torti neki voćni preliv, koji ćete napraviti tako što ćete 15 minuta kuvati sitno seckano voće s 2 kašike šećera i kašikom vanilin šećera i pred kraj dodati kašiku nekog džema.