Zaboravite sve stare recepte za domaće kiflice koje ste koristili – uz pomoć ovog se pravi najmekše, najvazdušastije i najsočnije pecivo!
Kiflice se mogu praviti na mnogo načina, a obično su najbolje one u koje se ubacuje kvasac i čeka da testo nadođe, ali s ovim receptom to nije slučaj.
Ovo pecivo biće vrlo mekano i slasno zahvaljujući margarinu i pavlaci, a sve što je potrebno jeste da imate tri sastojka i malo vremena i da pažljivo pratite instrukcije.
Kiflice se mogu filovati po želji, slatkim ili slanim nadevom, ukus im je božanstven. Po želji ih možete, ali ne morate premazati umućenim belancetom i posuti susamom, a pecuivo će i bez toga biti neodoljivo.
Sastojci:
- 400 grama prosejanog brašna
- 250 grama margarina (omekšalog, na sobnoj temperaturi)
- 200 grama kisele pavlake (malo više od jedne čaše)
Priprema
- Pomešajte margarin i kiselu pavlaku, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete mekano testo.
- Zatim ga oblikujte u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom u frižideru najmanje sat vremena, idealno dva sata.
- Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite loptu od testa napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, stavite nadev po želji, pa rolajte u kiflice.
- Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...
BONUS VIDEO
Kako se prave pilav i domaća supa