najmekše na svetu

3 sastojka, a među njima nisu jaja, mleko i kvasac! KIFLICE ćete ubuduće (za)uvek praviti po ovom receptu

0

Zaboravite sve stare recepte za domaće kiflice koje ste koristili – uz pomoć ovog se pravi najmekše, najvazdušastije i najsočnije pecivo!

Mekane domaće kiflice od 3 sastojka
Mekane domaće kiflice od 3 sastojkafoto: V Dragana/shutterstock

Kiflice se mogu praviti na mnogo načina, a obično su najbolje one u koje se ubacuje kvasac i čeka da testo nadođe, ali s ovim receptom to nije slučaj.


Ovo pecivo biće vrlo mekano i slasno zahvaljujući margarinu i pavlaci, a sve što je potrebno jeste da imate tri sastojka i malo vremena i da pažljivo pratite instrukcije.


Kiflice se mogu filovati po želji, slatkim ili slanim nadevom, ukus im je božanstven. Po želji ih možete, ali ne morate premazati umućenim belancetom i posuti susamom, a pecuivo će i bez toga biti neodoljivo.

 

Sastojci:

 

  • 400 grama prosejanog brašna
  • 250 grama margarina (omekšalog, na sobnoj temperaturi)
  • 200 grama kisele pavlake (malo više od jedne čaše)

 

Priprema

  1. Pomešajte margarin i kiselu pavlaku, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete mekano testo.
  2. Zatim ga oblikujte u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom u frižideru najmanje sat vremena, idealno dva sata.
  3. Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite loptu od testa napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, stavite nadev po želji, pa rolajte u kiflice.
  4. Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...

 

BONUS VIDEO

Kako se prave pilav i domaća supa

 

makonda-tracker