slasne & mirišljave

I lepše i brže od kiflica: PAMUČNE POGAČICE koje će biti na vašem stolu za 30 minuta (MERA NA ŠOLJE)

0

Ako želite da probate neko novo domaće pecivo, ove mekane pogačice za koje vam treba samo nekoliko sastojaka sigurno će vam se svideti

domaće pecivo mekano kao duša
domaće pecivo mekano kao dušafoto: Savor Easy/Youtube Printscreen

Za doručak ili večeru, ili kao užina koju možete poneti na posao, ovo pecivo je sve što vam treba da se zasitite brzo i uživate u svakom zalogaju!

 

Slasne pogačice koje možete filovati po želji pripremaju se vrlo jednostavno, a oblikuju se brzo i peku vrlo kratko!

 

Odvojte samo pola sata i uskoro će se vašim domom širiti božanstven miris.

 

Sastojci: 

 

  • 3 šolje brašna (oko 370-400 grama)
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli (oko 5 grama)
  • 1/4 šolje šećera (50 grama)
  • 1 šolja toplog mleka (najbolje punomasnog, oko 250 ml)
  • 1 veliko jaje (sobne temperature)
  • 1/3 šolje neslanog putera (oko 75 grama)

 

Priprema

  1. Sipajte malo vode ili mleka u činiju, pa sipajte suvi kvasac, razmutite,pospite s malo šećera i brašna i pokrijte. Ostavite da odstoji 10 minuta.
  2. Potom dodajte brašno, uz neprestano mešanje kako se ne bi formisale grudvice.
  3. Dodajte i so i šećer.
  4. Sipajte potom toplo mleko, pa razbijte i jedno jaje.
  5. Dodajte i omekšali puter.
  6. Nakon što sve dobro promešate ili izmiksate, nastavite da mesite rukom.
  7. Na pobrašnjenoj radnoj površini napravite loptu od testa, pa je podelite na 16 jednakih delova.
  8. Svaki od delova oblikujte u lopticu.
  9. Ređajte loptice po posudi za pečenje obloženoj pek-papirom.
  10. Ostavite da odstoji 10 minuta, pa premažite mlekom.
  11. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 15 minuta.

Pogledajte video tutorijal.

 

 

Kada je pečeno, premažite i topljenim puterom.

 

Filujte po želji, a najlepše su kada se namažu domaćim džemom.

 

 

BONUS VIDEO

Biftek Velington - kruna kulinarstva!

 

makonda-tracker