Recept za kremastu tortu s malinama bez pečenja
Kada imate nenajavljene goste ili se vašoj porodici prijede nešto slatko, torte bez pečenja su idealna opcija i za iskusne i za neiskusne domaćice. Dobićete brz i preukusan desert koji se jede u slast, dobijate pohvale za umeće, a vi niste utrošili ni četvrtinu svoje snage.
Uz to, na leto su ovakve torte idealna opcija jer ne morate da se grejete pored šporeta, već sve smutite začas, a onda ostaje samo da se sladite i uživate...
Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
- 100 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 500 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml pavlake
- 10 ml limunovog soka
- 10 ml ekstrakta vanile
plus:
- 200 g smrznutih malina
- 20 g kukuruznog skroba
- 50 g šećera
- 20 ml vode
Priprema:
Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh.
Slatku pavlaku, maskarpone, krem sir, šećer u prahu, pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile dobro umutite da se sve sjedini.
Sipajte pola fila preko piškota i stavite u frižider na pola sata.
Maline usitnite u blenderu, pa stavite u tiganj sa malo vode. Dodajte šećer, skrob i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Sipajte preko fila i stavite da se ohladi nekih pola sata. Preko stavite preostali fil i piškote.