Isprobajte ručak s tikvicama koji je gotov doslovno dok ste trepnuli!
![tikvice iz rerne spremaju se brzo i jeftine su, te su zato mnogima omiljen ručak](/data/images/2023/07/03/12/366318_zapecenetikvicereceptshutterstock-1737436907_ff.jpg?ver=1692089907)
Iskoristite tikvice dok im je još sezona, ako ne planirate da ih zamrznete, kako biste napravili ručak od najobičnijih sastojaka, ali po malo drukčijem receptu.
Ne samo što je preukusno i jeftino, pravi se krajnje jednostavno, pa ga možete jesti maltene svaki dan dok i dalje ima aktuelnih tikvica.
Možete jesti za ručak, ali i za večeru, a sigurno je da ćete uživati u punom ukusu!
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 2 jaja
- 2 supene kašike brašna
- 150g sira
- pola veze sveže mirođije
- šaka rendanog kačkavalja
- so i biber po ukusu
![pospite tikvice kačkavaljem i garantovano ćete uživati u rapsodiji ukusa](/data/images/2022/06/24/12/341335_musakaodtikvicashutterstock-434537821_ff.jpg?ver=1692090368)
Priprema:
- Tikvice oljuštite i rendajte na najkrupnijem delu rendeta.
- Jaja umutite s brašnom.
- Sir namrvite.
- Sve sastojke pomešajte i dodajte im mirođiju, so i biber.
- Sipajte u namašćen i pobrašnjen pleh.
- Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumeni.
- Pospite kačkavaljem i vratite na još 5-6 minuta.
Bonus video
Rolnice od tikvica:
( Glossy )