obavezno isprobajte

Iznutra MEKE i SOČNE, po ivici hrskave: Zamenite jedan sastojak kada pravite PALAČINKE i biće ukusnije nego ikad

0

Jedan, pomalo neverovatan sastojak učiniće da vaše palačinke budu sočne i mekane

jedan tajni sastojak učiniće palačinke mekim unutra, a hrskavim spolja
jedan tajni sastojak učiniće palačinke mekim unutra, a hrskavim spoljafoto: SedovaY/shutterstock

Svi obožavamo palačinke!

 

Međutim, postoji i jedan tajni, jednostavni sastojak koji će palačinke učiniti neverovatno ukusnim.

 

Ako ste majstor u njihovom pripremanju, svakako možete isprobati da svom dobro proverenom receptu dodate ovaj tajni sastojak i vidite koliko će im promeniti ukus. Nije zgoreg dodati i da je sasvim jeftino.

 

Taj tajni sastojak je masnoća od slanine.

 

Upravo je ta masnoća „tajni“ sastojak koji će oplemeniti ukus palačinkama i učiniti ih najboljim do sad..

 

Kako sačuvati mast nakon pečenja?

Jednostavno, ispržite slaninu na masti u tiganju. Izvadite, potom, prženu slaninu i pustite da se tiganj malo ohladi, oko 30 minuta.

 

Pripremite teglicu ili posudu u koju ćete procediti mast kroz cediljku, da izbegnete zagorele komadiće slanine.

 

Kada se mast stvrdne i ohladi, zatvorite teglicu. Mast, potom, čuvajte u frižideru (može dugo stajati, praktično dok je ne potrošite).

 

verovali ili ne, mast pržene slanine je tajni sastojak za odlično testo za palačinke
verovali ili ne, mast pržene slanine je tajni sastojak za odlično testo za palačinkefoto: Foodio/Shutterstock

Zatim, pravite palačinke:

  1. Zagrejte tiganj.
  2. Umesto da uljem ili maslacem premažete tiganj, dodajte masnoću od slanine.
  3. Ispržite palačinke kao i obično.

Palačinke su iznutra meke i sočne, hrskave su po ivici i nadasve su ukusne. Filujte po želji i uživajte!

 

Bonus video

Pečena palačinka s jagodama:

 

makonda-tracker