magija od kokosa

Od samo 4 sastojka, za svega 15 minuta: Posni ČOKOLADNI KOLAČ ukusniji od čizkejka za koji vam ne treba šporet

0

Predstavljamo vam recept za vegansku poslasticu čija se kora ne peče, a ukus je očaravajući

posni, veganski kolač od čokolade
posni, veganski kolač od čokoladefoto: July Prokopiv/Shutterstock

Veganska kuhinja dala nam je mnogo interesantnih recepata koji se koriste u danima posta, a i ako samo pazite na svoje zdravlje i želite da izbegnete sastojke od kravljeg mleka, slatkiše s mnogo jaja itd.

 

Ovaj čokoladni kolač je potpuno presan, za njegovu pripremu vam ne treba šporet jer se kora ne peče, a ne morate mu dodavati čak ni šećer.

 

Tajna je u urmama, vrlo slatkoj voćki bogatog ukusa, koja se kombinuje s kokosovim brašnom, čokoladom i kokosovim mlekom, a rezultat je nestvaran.

 

Sastojci


Za koru:

 

  • 200 grama urmi
  • 250 grama kokosovog brašna

 

Za fil:

 

  • 200 grama posne crne čokolade
  • 400 ml kokosovog mleka

 

obratite pažnju na to da li je čokolada koju koristite posna
obratite pažnju na to da li je čokolada koju koristite posnafoto: Shutterstock / NoirChocolate

Priprema

 

  1. Ostavite konzervu kokosovog mleka da prenoći u frižideru kako bi se masnoća spustila na dno, odnosno da bi se tečnost odvojila.
  2. Sutradan očistite urme, pa ih prelijte vrelom vodom. Ostavite desetak minuta da omekšaju, pa ih ocedite i stavite u blender.
  3. Blendajte neko vreme, pa dodajte kokosovo brašno i sve dobro promešajte.
  4. Mesite tu smesu rukom i po potrebi dodajte još kokosovog brašna dok ne dobijete fino testo za koru.
  5. Zatim ovu mešavinu utisnite na dno kalupa za torte, obloženog pek-papirom (papir stavite i na unutrašnje zidove obruča).
  6. Stavite u frižider na najmanje pola sata.
  7. Pažljivo otvorite konzervu kokosovog mleka, pa prospite tečnost (možete je ostaviti sa strane za nešto drugo).
  8. Kokosovo mleko zagrejte na pari, pa u njega izlomite čokoladu i mešajte dok se ne otopi i ne dobijete homogenu smesu.
  9. Ostavite da se prohladi, pa time prelijte koru.
  10. Po želji ukrasite kokosovim brašnom mlevenim posnim keksom, bobičastim voćem itd.

 

BONUS VIDEO POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte

 

 

makonda-tracker