Isprobajte recept za preukusni keškul, turski puding koji se pravi za tren oka.
Turske poslastice su nadaleko poznate i svima nam je jasno kakvi su oni majstori kada su slatkiši u pitanju.
Glavna asocijacija je preukusna i sočna baklava, ali Turci imaju i manje komplikovane recepte za koje vam ne treba ni mnogo vremena, ni energije, ali ni previše skupih sastojaka.
Keškul je čuveni turski dezert koji se sprema lako i brzo, a ukusom podseća na kokos kuglice.
Sastojci:
- 500ml hladnog mleka
- 40g kokosa
- 60g brašna
- 80g šećera
- kesica vanilin šećera
- kašika maslaca
Priprema:
- U malo veću šerpu sipajte mleko, kokos, šećer, vanilin šećer i postepeno dodajte brašno dok sve mutite mikserom.
- Dobijenu smesu stavite na šporet i mešajte dok ne provri. Kada proključa, dodajte maslac, pa nastavite sve zajedno da mešate dok se maslac ne otopi.
- Dobijenu smesu sipajte u četiri manje posudice, prekrijte ih providnom folijom i ostavite u frižideru da se ohlade.
- Poslasticu možete posuti sitno iseckanim pistaćima, kokosom ili lešnicima, po ukusu.
- Prijatno!
Bonus video
Domaći puding s voćem:
( Glossy )