Turska kuhinja je mnogima neprevaziđena i omiljeni izbor svakog dana.
Brojni turski specijaliteti su zastupljeni i kod nas, a s obzirom na sličnosti, uglavnom svako tursko jelo obožavamo.
Oni su poznati i po slatkišima, izvrsnim poslasticama, ali i po slanim specijalitetima koje ćete sigurno voleti. Turski menemen je savršeni izbor za doručak ili večeru, naročito kada nemate mnogo vremena.
Sastojci:
- 4 paprike različite boje
- 1 ljuta paprika
- 2 glavice crnog luka
- 20 ml maslinovog ulja
- 20 gr putera
- 3 veća paradajza
- 3-4 jajeta
- malo šećera
- po ukusu so i biber
- seckani peršunov list
Priprema:
Najpre dobro operite papriku i paradajz i iseckajte, dok ljutu papriku secite na kolutove i pazite da nema semenki. U dublji tiganj stavite puter i ulje da se zagreju, pa sipajte sitno iseckan luk koji ćete pržiti dok ne postane staklast.
Zatim dodajte papriku i dinstajte dok ne bude mekano. Nakon toga dodati paradajz, malo pošećeriti, poklopiti i ostaviti da sve krčka dok paradajz ne odmekne.
Kada povrće postane mekano, razbijte 3-4 jajeta i prospite po obodu tiganja, pobiberite i posolite, pa zatim mešajte dok se sve ne sjedini. Kada bude gotovo, samo pospite sitno iseckanim peršunom.