I ovakvi, teški trenuci, čine život
Ideja za ručak nikad dosta, a tokom leta, kad je napolju vrućina, često nam se ne jede ništa teško. Idealan izbor u tom trenutku je neko zasitno, a lagano jelo.
Belo meso, tikvice i kačkavalj, i već se javlja glad u stomaku. Kad tome dodate još neki začin i svežu salatu, ma nema boljeg obroka.
Donosimo vam recept za kojim lude i stari i mladi, obrok koji se brzo sprema, a čini da u njemu uživate svim čulima.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg belog mesa
Punjenje:
- 300 g rendanih tikvica
- 300 g topljenog krem sira u trouglove
- 100 g parmezana
Za paniranje:
- Brašno
- Mrvice
- Jaja
Prilog:
- 1 kg mladog krompira
- 150 g putera
- Sol, biber, mešavina začina, svež peršun
Priprema:
Operite i narendajte tikvice. Posolite ih i ostavite na stranu da puste višak tečnosti.
Piletinu isecite na šnicle, malo izlupajte i stavite so i začine po meri. Stavite u frižider dok završite fil. Tikvice dobro ocedite, a trouglove sira viljuškom izmešajte u kompaktnu smesu. Dodajte parmezan i sve dobro promešajte. Po želji posolite i pobiberite.
Na pileći odrezak stavite kašiku fila i pažljivo urolajte. Po potrebi krajeve pričvrstiti čačkalicom da fil ne bi iscurio.
Uvaljajte kiflice u brašno, jaja i prezle i pržite na dobro zagrejanom ulju do zlatne boje.
Pripremite prilog. Krompir isecite na manje komade i skuvajte do pola u slanoj vodi. Završite u tiganju sa zagrejanim puterom i na kraju pospite svežim peršunom.
Savet: Za zdraviju verziju pohanog rolat pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Bonus video:
Kako se pravi noazet?