fantazija

Sočan i preukusan ručak gotov za 40 minuta: Recept za LENJE LAZANJE koje ćete spremati stalno

0

Ljubitelji italijanske kuhinje će biti oduševljeni.

foto: Shutterstock/Nina Firsova
foto: Shutterstock/Nina Firsova

Lazanje su jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje. Dolaze nam iz regije Emilija-Romanja, ali je obožavaju širom sveta.

 

U nastavku vam predstavljamo recept za Lenje lazanje, koje se spremaju brzo i lako, a koje se ukusom nimalo ne razlikuju od klasično pripremljenih lazanja.


Sastojci:

 

  • 500 gr testenine
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 gr mlevenog mesa po izboru
  • 200 gr kačkavalja
  • pola litra paradajz-soka
  • jedan paradajz
  • ulje
  • so, biber, origano, suvi biljni začin po ukusu

Priprema


Skuvajte testeninu, a dok se ona kuva prodinstajte crni liku i postepeno dodajte začine, pa potom i meso.

 

Stavite paradajz sok, pa nakon 15ak minuta dodajte i testeninu.

 

Uključite rernu da se zagreje na 220 stepeni, a mešavinu u tiganju krčkajte još pet minuta.

 

Smesi dodajte paradajz isečen na što tanje listiće.

 

Nakon toga prelijte sve u dublji pleh, pa pecite u rerni 15 minuta.

 

Nakon toga pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se peče još 15 minuta. 

 

Uživajte.

 

BONUS VIDEO

 

Lazanje u jednoj posudi

 

 

 

makonda-tracker