Pristavite na šporet vodu za kafu i pre nego što proključa – verovatno ćete napraviti ovu neodoljivu poslasticu
Sladoledi su nezaobilazna poslastica tokom leta, a sve je popularnija varijanta slatkih sendviča!
U pitanju je ledeni i kremasti sladoled "ušuškan" između dve kore, a za to se obično koristi oblanda, zahvaljujući čemu je i priprema brza.
Ovaj sladoled sendvič priprema se za manje od pet minuta, savršen je dezert uz kafu posle ručka.
Sastojci:
- 180 ml kondenzovanog mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 1 kašika kakao praha
- 2 oblande
Priprema
- Sipajte kondenzovano mleko, pa ga pomešajte sa slatkom pavlakom.
- Sipajte kakao.
- Dobro mutite sve dok ne dobijete gustu smesu.
- Stavite na tacnu jednu kore oblande, pa preko nanesite fil.
- Preklopite drugom korom oblande.
- Stavite u zamrzivač na dva sata, pa potom isecite na parčiće.
Pogledajte video-tutorijal.
BONUS VIDEO Ako često jedete sladoled, pazite se ovoga
( Glossy )