Predstavljamo vam sjajnu ideju za brzi doručak ili večeru, slasno domaće pecivo božanstvenog ukusa.
Carska pita spada u najpopularnija peciva na našim prostorima, a još je praktičnije ako je napravite u obliku mafina!
Lakše se poslužuju, jednostavnije je spakovati ih i poneti na posao, a izgledaju i dekorativno na tanjiriću.
Uz to, carski mafini su vrlo zasitni, imaju izvanredan ukus i odlično su rešenje kada ne znate šta da napravite za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 4 cela jajeta
- 360 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 90 ml mleka
- 90 ml ulja
- 250 grama šunke
- 200 grama sitnog slanog sira
- nekoliko kiselih krastavčića
- so po ukusu
- opciono: 2-3 kašike ajvara
Priprema
- Dobro umutite jaja.
- Sipajte mleko i ulje i nastavite da mutite.
- Zatim ubacite šunku i krastavčiće, sitno iseckane na kockice.
- Dodajte i sitan sir, pa posolite u zavisnosti od toga koliko je on slan.
- Na kraju sipajte brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo.
- Po želji možete dodati ajvar na kraju i promešati, ali nije obavezno.
- Sipajte u korpice poređane po kalupu za mafine.
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni najmanje 20 minuta.
BONUS VIDEO - Recept za zdrav rolat bez brašna
Influenserka Marija Rosić Piskulić podelila je u emisiji "Majke i snajke" jednostavan recept koji ćete obožavati.
( Glossy )