obožavaćete ih

Ješćete ih za doručak, ručak i večeru: Mekane jogurt-lepinjice bez kvasca i jaja (RECEPT)

0

Domaće lepinje bez kvasca i jaja spremne za 15 minuta

domaće lepinjice
domaće lepinjicefoto: Shutterstock

Skoro da nema osobe koja ne voli mekane lepinje, pa još ako su domaće...

Imamo recept za koji su vam potrebni najjednostavniji sastojci, a uživaćete u ukusu mekanih lepinjica. Služite ih sa bilo čime što volite, sirom, suhomesnatim, ajvarom...

 

 

Sastojci:

 

  • 500 g brašna
  • 350 ml grčkog jogurta
  • 1/2 čaše mleka
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • susam

 

Priprema:


Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i so, a u onda u isto posudu dodajte jogurt i mleko.

 

Umesite testo i ostavite da odmori. Nakon što ste malo sačekali, premesite ga i razvijte u valjkasti oblik. Potom, isecite više komada testa, pa svaki komad prepolovite. Pravite od testa loptice.

 

Premažite loptice maslinovim uljem. Malo zasecite nožem po vrhu. Pospite loptice susamom.

 

Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite 15-ak minuta na 200°C.

 

BONUS VIDEO

Pogledajte kako da napravite slatku pečenu palačinku:

 

 

makonda-tracker