icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

predivno

ZA LJUBITELJE SIRA NEMA BOLJEG POSLUŽENJA: Ove mekane BALON-LEPINJE su najukusnije koje ste probali (RECEPT)

Podeli:

Poći će vam voda na usta samo kad pročitate ovo uputstvo

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 250 g pavlake
  • 5 g sode bikarbone
  • 2 jajeta
  • 400 g brašna
  • 30 ml ulja
  • 150 g feta sira
  • 250 g narendanog tvrđeg kačkavalja
  • so
  • puter

 

Priprema

 

Pomešati pavlaku i sodu bikarbonu i ostaviti da smesa odstoji 15-ak minuta.

 

Dodati jedno jaje, so i ulje i umutiti. Zatim, dodati brašno i umesiti glatko testo. Ostaviti da odmori 15 minuta, pa razmesiti i podeliti na 5 jufki. Svaku oblikovati u lopticu, pa ostaviti da odmorte još 15 minuta. U mežuvremenu pomeđati narendani tvrdi kačkavalj sa feta sirom i jednim jajetom i izmešato da feta postane kremast.

 

Svaku lopticu testa razvući ručno u lepinju, pa preko staviti puni kašiku smese od sira. Razvući testo preko smese i dobro zatvoriti, pa razviti oklagijom u lepinju. Tako uraditi sa ostatkom testa i smese.

 

Peći u teflonu bez ulja sa obe strane, lepinjice će narasti popun balona. Ređati na tanjir, a svaku malo premazati puterom.

 

 

Inicijalizacija u toku...