Poći će vam voda na usta samo kad pročitate ovo uputstvo
Sastojci:
- 250 g pavlake
- 5 g sode bikarbone
- 2 jajeta
- 400 g brašna
- 30 ml ulja
- 150 g feta sira
- 250 g narendanog tvrđeg kačkavalja
- so
- puter
Priprema
Pomešati pavlaku i sodu bikarbonu i ostaviti da smesa odstoji 15-ak minuta.
Dodati jedno jaje, so i ulje i umutiti. Zatim, dodati brašno i umesiti glatko testo. Ostaviti da odmori 15 minuta, pa razmesiti i podeliti na 5 jufki. Svaku oblikovati u lopticu, pa ostaviti da odmorte još 15 minuta. U mežuvremenu pomeđati narendani tvrdi kačkavalj sa feta sirom i jednim jajetom i izmešato da feta postane kremast.
Svaku lopticu testa razvući ručno u lepinju, pa preko staviti puni kašiku smese od sira. Razvući testo preko smese i dobro zatvoriti, pa razviti oklagijom u lepinju. Tako uraditi sa ostatkom testa i smese.
Peći u teflonu bez ulja sa obe strane, lepinjice će narasti popun balona. Ređati na tanjir, a svaku malo premazati puterom.