Ako vam nedostaje ideja za ručak, predlažemo vam da porodicu ili društvo obradujete ovom bogatom i ukusnom zapečenom kombinacijom
Tokom leta obično nismo ljubitelji eksperimentisanja u kuhinji, ali verujte nam – ovo jelo ne oduzima mnogo vremena, a sigurno će vam se dopasti!
Kombinacija belog krompira, pilećeg mesa i šampinjona garantuje da ćete imati pun stomak i uživati u božanstvenom ukusu, zar ne?
Upravo su ti sastojci osnova fenomenalnog jela koje je idealno za letnje dane!
Uz dodatak jogurta, umućenog jajeta i još nekoliko sastojaka, dobićete vrlo zasitan i ukusan ručak, a on će oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
- 1 pileći file
- pakovanje šampinjona
- 400 grama krompira
- 1 celo jaje
- 5 kašika ulja
- 1 glavica crnog luka
- 100 grama tvrdog sira
- 1 paradajz
- 2 kašike jogurta (može i majonez)
- so i biber po ukusu
Priprema
- Isecite pileći file na trake, pa ga začinite po ukusu i prelijte trima kašikama ulja.
- Sve dobro promešajte i ostavite da se marinira (idealno preko noći, ali nije nužno).
- Isecite potom crni luk na rebarca, a krompir na kriške, pa po dnu podmazane tepsije poređajte luk, pa krompir. Sipajte so i biber po ukusu, pa prelijte dvema kašikama ulja.
- Preko toga poređajte trake od pilećeg mesa, a preko svega pečurke sečene na listiće.
- Prekrijte vlažnim papirom za pečenje, pa aluminijumskom folijom i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
- U jednoj posudi pomešajte rendani tvrdi sir, sitno seckan paradajz i jogurt, pa prelijte umućenim jajetom i dobro promešajte.
- Time prelijte jelo, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 10 minuta.
Najbolje je služiti ovo jelo toplo i uz kiselinu vodu, ali će jednako ukusno biti i ako sačekate da se ohladi.
U svakom slučaju, poslužite uz mnogo zelene salate s mladim lukom i uživajte u svakom zalogaju!
BONUS VIDEO: Kako se sprema rolovana piletina?