slasno, sočno, ukusno!

SLATKIŠ kog NIKAD ne morate da se odričete: Posna pita sa crvenim voćem bez belog šećera i jaja (i griže savesti)

0

Posna slatka pita bez šećera i jaja — recept koji ćete voleti

sočna pita za dane posta
sočna pita za dane postafoto: Smile Studio/shutterstock

Ako postite, a želite da sebe ili svoju porodicu zasladite domaćom pitom, nema razloga da čekate mrsne dane! Posna pita sa crvenim voćem bez belog šećera idealan je izbor za sve one koji žele da povedu računa o svojoj ishrani, a ne žele da se odriču omiljenih slatkiša!

 

 

Kako bi ovaj recept imao što bolje sastojke, idealno bi bilo da obične kore zamenite korama od spelte ili heljde. Takođe, kao zamena za beli šećer koristi se eritritol (ili kokosov šećer, po izboru). U nadev za ovu pitu stavlja se griz, a vi umesto pšeničnog, dodajte speltin griz. 

 

Odmah dobijate zdraviji obrok, a nije nauštrb ukusa.

 

Sastojci:

 

  • pakovanje integralnih kora za pitu
  • 750g višanja, trešanja ili malina (očišćenih od koštica)
  • 6 kašika eritritola (ili kokosovog šećera)
  • 50 ml kokosovog ili maslinovog ulja
  • 50 ml kisele vode

 

posna pita može biti sa višnjama ili trešnjama i u svakoj verziji će biti preukusna
posna pita može biti sa višnjama ili trešnjama i u svakoj verziji će biti preukusnafoto: Shutterstock / Diana Taliun

Priprema:

 

Ulje i vodu pomeštajte i njime premazujte kore. Za svaki rolat koristite po dve kore. 

 

Svaku premažite mešavinom ulja i vode. Na vrh kore (gornji deo) poprečno poređajte voće, zatim dodajte kašiku do dve zaslađivača i griza. Urolajte u rolat. Premažite ponovo mešavinom ulja i vode.

 

Pecite na 170 stepeni oko 20-25 minuta, u zavisnosti od jačine rerne, dok pita ne postane zlatnosmeđa.

 

 

makonda-tracker