(RECEPT)

Najkremastija sladoled-torta za 10 minuta: Mekano i slatko letnje zadovoljstvo koje ćete praviti sve do oktobra

0

Brza i osvežavajuća sladoled-torta koja se pravi vrlo jednostavno i od malo sastojaka sve je što vam treba da se zasladite i rashladite

ukusna i mekana sladoled-torta za leto
ukusna i mekana sladoled-torta za letofoto: Emma's Goodies/YouTube

Topliji meseci menjaju naš ukus za slatkiše, pa ćemo na neko vreme napustiti klasične kolače i okrenuti se najkremastijim slatkim zalogajima.

 

A može li kremastije, mekanije i više osvežavajuće od uživanja u sladoled-torti?

 

Danas vam predstavljamo jedan vrlo jednostavan recept za domaću sladoled-tortu koju svako ume da napravi, s njom nema greške, a rezultat je prava mala eksplozija ukusa na nepcima.

 

Sastojci:


Za koru

 

  • 3 jajeta (na sobnoj temperaturi)
  • 100 grama šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 60 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 35 grama kakao praha
  • 3 kašike vrućeg mleka ili kuvane kafe
  • 1/4 kašičice soli

 

Za sladoled

 

  • 500 grama ohlađene slatke pavlake
  • 300 grama ohlađenog i zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

 

kremasta sladoled-torta na brzinu
kremasta sladoled-torta na brzinufoto: Emma's Goodies/YouTube

 

Priprema

  1. Dobro umutite jaja uz postepeno dodavanje šećera.
  2. Sipajte ekstrakt vanile i mutite još malo.
  3. Zatim pomešajte kakao s mlekom ili kafom, pa dodajte u smesu i nastavite da mutite.
  4. Dodajte prosejano brašno, so i prašak za pecivo, sve dobro promešajte silikonskom špatulom.
  5. To sipajte u pleh, prethodno obložen pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok vam čačkalica zapodena u sredinu kore ne izađe suva i čista.
  6. Potom ostavite da se prohladi, pa okrenite, uklonite pek-papir i presecite koru na dva dela tako da dobijete dve
  7. Dobro umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte kondenzovano mleko i ekstrakt vanile i nastavite da mutite dok ne bude fino gusto i kremasto.
  8. Većim delom tog fila bogato premažite jednu koru (još bolje, nanesite debeo sloj špricem), pa preklopite drugom korom.
  9. Nanesite preko ostatak krema.
  10. Špatulom uklonite višak fila sa strane i poravnajte, pa stavite u zamrzivač.
  11. Po želji ukrasite šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, gumenim bombonama, mlevenim bademima...

 

 

 

makonda-tracker