bez šećera

15 minuta posla, a osvežava bolje od sladoleda: Vimbldonska torta Džejmija Olivera savršena za letnje dane (RECEPT)

0

Kremasta torta od bobičastog voća i jogurta za koju vam ne treba rerna, po receptu slavnog kuvara Džejmija Olivera

Ilustracija za ledenu voćnu tortu Džejmija Olivera
Ilustracija za ledenu voćnu tortu Džejmija Oliverafoto: raspberry/Shutterstock

Dok traje teniski turnir Vimbldon, poznati kuvari predstavljaju recepte za koje se koriste jagode, voće koje se tradicionalno povezuje s ovom velikom sportskom svetkovinom, a Džejmi Oliver ima jedan od najboljih!


U pitanju je neodoljiva ledena tortica od bobičastog voća i jogurta, u koju Džejmi Oliver ne dodaje čak ni šećer, ali sigurno će vam pomoći da se zasladite i rashladite.


Ona se priprema brzo i jednostavno, za nju vam ne treba rerna, a ukus je vrlo bogat i pun.

 


Torta od zamrznutog jogurta odiše letom, a deca će skočiti na nju čim vide njene svetle boje! Ovde, međutim, nema ničega veštačkog – voće je to koje pruža boje. Iskoristite bilo koje voće koje imate pri ruci, sve će dati rezultat – poručuje čuveni britanski kuvar.

 

Sastojci:

 

  • 250 grama jagoda
  • 16 kašika gustog jogurta
  • 250 grama banana
  • 250 grama malina
  • 250 grama kupina


Priprema

  1. Obložite kalup prozirnom folijom.
  2. U blenderu umutite jagode sa četiri kašike jogurta, pa sipajte to u kalup i stavite u zamrzivač na 15 minuta.
  3. U međuvremenu isperite blender, pa ubacite banane i još četiri kašike jogurta i dobro izblendajte. Dodajte ovaj sloj u kalup, pa vratite u zamrzivač.
  4. Zatim u blenderu pomešajte još četiri kašike jogurta i maline, time prelijte tortu, pa vratite u zamrzivač, a onda isto ponovite s kupinama.
  5. Kada se gornji sloj stvrde, torta je spremna za serviranje, ali je još dugo možete držati u zamrzivaču.
  6. Isecite tortu još zamrznutu i služite uz bobičasto voće po ukusu.

 

makonda-tracker