Kremasta torta od bobičastog voća i jogurta za koju vam ne treba rerna, po receptu slavnog kuvara Džejmija Olivera
Dok traje teniski turnir Vimbldon, poznati kuvari predstavljaju recepte za koje se koriste jagode, voće koje se tradicionalno povezuje s ovom velikom sportskom svetkovinom, a Džejmi Oliver ima jedan od najboljih!
U pitanju je neodoljiva ledena tortica od bobičastog voća i jogurta, u koju Džejmi Oliver ne dodaje čak ni šećer, ali sigurno će vam pomoći da se zasladite i rashladite.
Ona se priprema brzo i jednostavno, za nju vam ne treba rerna, a ukus je vrlo bogat i pun.
– Torta od zamrznutog jogurta odiše letom, a deca će skočiti na nju čim vide njene svetle boje! Ovde, međutim, nema ničega veštačkog – voće je to koje pruža boje. Iskoristite bilo koje voće koje imate pri ruci, sve će dati rezultat – poručuje čuveni britanski kuvar.
Sastojci:
- 250 grama jagoda
- 16 kašika gustog jogurta
- 250 grama banana
- 250 grama malina
- 250 grama kupina
Priprema
- Obložite kalup prozirnom folijom.
- U blenderu umutite jagode sa četiri kašike jogurta, pa sipajte to u kalup i stavite u zamrzivač na 15 minuta.
- U međuvremenu isperite blender, pa ubacite banane i još četiri kašike jogurta i dobro izblendajte. Dodajte ovaj sloj u kalup, pa vratite u zamrzivač.
- Zatim u blenderu pomešajte još četiri kašike jogurta i maline, time prelijte tortu, pa vratite u zamrzivač, a onda isto ponovite s kupinama.
- Kada se gornji sloj stvrde, torta je spremna za serviranje, ali je još dugo možete držati u zamrzivaču.
- Isecite tortu još zamrznutu i služite uz bobičasto voće po ukusu.