Ovu tortu ćete spremati svaki dan.
Vreme je letnjih temperatura i vrućina, pa nas često mrzi da mnogo vremena trošimo na pripremu hrane i boravak u kuhinji.
Ipak, sa dolaskom tropskih temperatura ne izostaje želja za slatkišima, pa vam onda preporučujemo ovaj recept za brzu i ukusnu sladoled-tortu koja se priprema bukvalno za pet minuta, a u kojoj ćete uživati u bilo koje doba dana.
Sastojci:
- 250 gr slatke pavlake
- 2 kašike čokoladnog krema
- 300 gr napolitanki
Priprema:
Umutite slatku pavlaku i dodajte nutelu. Sve sjedinite mikserom, pa smesu podelite na četiri jednaka dela.
U kalup stavite prvo providnu foliju, pa sipajte prvi deo fila, pa poravnajte i poređajte napolitanke.
Potom nastavite tako dok ne utrošite sve sastojke, vodeći računa da poslednji sloj bude fil.
Pokrijte i stavite u zamrzivač na dva sata.
Nakon toga ukrasite sladoled-tortu po želji lešnikom i kremom.