Priprema ove ledene poslastice traje oko 15 minuta, a svaki zalogaj biće kao magija
Ukoliko volite ukus kikirikija, dostupnost njegovog putera i na našem tržištu je odlična vest, naročito ako preferirate poslastice koje se ne peku.
Njegova gustina savršen je dodatak za formiranje kora i gustih kremastih filova u receptima za koje ne treba uključivati rernu, a ako mu dodate ostale kremaste sastojke dobićete mekani slatkiš kome je nemoguće odoleti!
Sastojci:
- 240 mililitara zaslađenog kondenzovanog mleka
- 480 mililitara zgusnute slatke pavlake
- 170 grama putera od kikirikija
- 350 grama crne čokolade
Priprema
Obložite kalup plastičnom folijom, tako da pokrije i unutranje zidove.
U veliku činiju sipajte kondenzovano mleko, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i puter od kikirikija. Mutite srednjom brzinom miksera oko 3-4 minuta, odnosno dok se ne zgusne.
Otopite čokoladu, pa ostavite da se malo prohladi.
Sipajte deo mlečne smese u pripremljeni kalup, pa protresite i zagladite da bude ravno. Prelijte s nekoliko kašika otopljene čokolade, pa tako ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u zamrzivaču, da odstoji preko noći.
Po želji pospite mrvljenim kikirkijem.
Servirajte s otopljenom čokoladom, karamelom ili sa seckanim sezonskim voćem.