icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

gotova za tren oka

Najbrža SLADOLED-TORTA ima samo 4 sastojka! Osvežavajuća poslastica koju ćete praviti sve do jeseni (RECEPT)

Podeli:

Priprema ove ledene poslastice traje oko 15 minuta, a svaki zalogaj biće kao magija

ilustracija
ilustracijafoto: Home Cooking Adventure, Youtube Printscreen

Ukoliko volite ukus kikirikija, dostupnost njegovog putera i na našem tržištu je odlična vest, naročito ako preferirate poslastice koje se ne peku.


Njegova gustina savršen je dodatak za formiranje kora i gustih kremastih filova u receptima za koje ne treba uključivati rernu, a ako mu dodate ostale kremaste sastojke dobićete mekani slatkiš kome je nemoguće odoleti!

 

Sastojci:

 


Priprema


Obložite kalup plastičnom folijom, tako da pokrije i unutranje zidove.
U veliku činiju sipajte kondenzovano mleko, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i puter od kikirikija. Mutite srednjom brzinom miksera oko 3-4 minuta, odnosno dok se ne zgusne.

 

Kikiriki puter
foto: Shuterstock/Shyripa Alexandr

Otopite čokoladu, pa ostavite da se malo prohladi.


Sipajte deo mlečne smese u pripremljeni kalup, pa protresite i zagladite da bude ravno. Prelijte s nekoliko kašika otopljene čokolade, pa tako ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.


Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u zamrzivaču, da odstoji preko noći.

 

Po želji pospite mrvljenim kikirkijem.


Servirajte s otopljenom čokoladom, karamelom ili sa seckanim sezonskim voćem.

 

 

Inicijalizacija u toku...