Ukus koji osvaja na prvi zalogaj.
Proja je čest izbor za doručak ili večeru kad ne znamo šta drugo da spremimo. Jer znamo da sa njom nema greške, da je uvek ukusna i uvek idealna.
Naravno, najlepša je kada se jede vruća, tek ispečena, ali je odlična i kada se ohladi.
Međutim, kako su ovih dana velike vrućine nikome se ne stoji u kuhinji.
Ipak, ako i dalje čeznete za ukusom proje, razmislite da isprobate recept za letnju proju sa tikvicama, koja se spremi bukvalno za pet minuta, a za pola sata će vas miris pozvati iz rerne i moći ćete da uživate u omiljenom zalogaju.
Sastojci:
- 500 gr tikvica
- 2 dl jogurta
- 4 jaja
- 1šolja pšeničnog griza
- 1 šolja kukuruznog griza
- 1/3 šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
- so po želji
- sir po želji
Priprema:
Pre svega izrendati tikvice, posoliti ih i ostaviti da odstoje da puste vodu.
Potom ih izgnječiti i ocediti od voda.
Dodati jaja, jogurt, ulje i pšenični i kukuruzni griz, prašak za pecivo, pa promešati viljuškom i sve dobro izjednačiti.
Sipati proju u prethodno podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.