njami

Kako spremiti GULAŠ za samo 30 minuta? Preukusan i zasitan ručak koji će obožavati svi od 7 do 77 godina (RECEPT)

0

Ako vam je ponestalo ideja za ručak sa mesom, na pravom ste mestu.

Brz gulaš omogućiće vam da uživate u omiljenom ukusu i u letnjim danima.
Brz gulaš omogućiće vam da uživate u omiljenom ukusu i u letnjim danima.foto: Shutterestock/DUSAN ZIDAR

Prema brojnim izvorima, prvi recepti za gulaš potiču iz IX veka, kada su ga navodno jeli pastiri na prostorima današnje Mađarske.

 

Jelo je dobilo ime od reči gulya, što znači "krdo stoke", dok sam gulyás znači — "stočar".


Iako se obično gulaš pravi od govedine, ništa manje ukusan nije ni od svinjskog mesa

 

Zato vam danas predstavljamo recept za svinjski gulaš koji ćete obožavati:

Sastojci:

 

  • 300 gr svinjskih šnicli
  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
  • 500 ml mesne supe
  • 2 paradajza
  • 150 gr šampinjona iz konzerve
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika paradajz-koncentrata
  • ulje, so, biber

 

Priprema:

 

Isecite šnicle na kockice, a papriku očistite i isto isecite na kocke, luk naseckajte.

 

Paradajz takođe ogulite, očistite od semenki i isecite na tračice.

 

Stavite na zagrejano ulje u tiganju meso, posolite i pobiberite i pržite uz povremeno okretanje. 

 

Kada ispari jedan deo tečnosti, dodajte papriku i povremeno mešajte.

 

Kada luk omekša dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku, mesnu supu, promešajte i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.

 

Potom dodajte šampinjone, paradajz i pavlaku za kuvanje, promešajte i kuvajte još 4,5 minuta. 

 

makonda-tracker