ideja za ručak

Kako se pravi gulaš bez mesa? Posno jelo božanstvenog ukusa posle kog ćete biti siti satima

0

Bez obzira na to jeste li Petrovdanskom postu ili samo izbegavate meso, recept za ovaj izdašni veganski gulaš sigurno će vam se dopasti

gulaš bez mesa je uvek dobra ideja
gulaš bez mesa je uvek dobra idejafoto: BUL METIN/shutterstock

Gulaš je jedno od omiljenih jela na našim prostorima, a ono je toliko popularno da je osmišljena fenomenalana posna zamena.


Ukoliko trenutno poštujete Petrovdanski post ili iz bilo kog drugog razloga želite kvalitetan i bogat obrok bez mesa, ovaj recept je sjajan izbor za vas.

 

Pravi se brzo i jednostavno, a zahvaljujući vlaknima ćete posle posnog gulaša dugo ostati siti – kao da ste jeli svinjetinu!

 

Sastojci:

 

  • 1 tikvica srednje veličine
  • 2 male glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike paradajz sosa
  • 1 plavi patlidžan srednje veličine
  • 2 manje ljute papričice
  • 2 slatke paprike srednje veličine
  • 1 čaša (od jogurta) pasulja
  • 2 šake kukuruza
  • so, biber i bosiljak po ukusu

 

Priprema

 

  1. Stavite pasulj da se kuva.
  2. Očistite i isecite na kockice tikvice, paprike, crni luk i patlidžan.
  3. Potom sve sem ljutih papričica i pasulja stavite da se dinsta na tihoj vatri, pa kad omekša, prelijte paradajz sosom.
  4. Sipajte začine po želji, pa dodajte ljute paprike i pasulj i ostavite da se krčka poklopljeno još 20-ak minuta.

 

makonda-tracker