Ako nemate ideju šta biste mogli da pripremite za ručak, obavezno probajte recept za slasni gulaš od svinjskog mesa
![foto: Elena.Katkova, Shutterstock](/data/images/2023/04/06/10/359827_svinjskigulasshutterstock-2192593451_ff.jpg?ver=1680769794)
Ljubitelji gulaša uvek su raspoloženi za novi recept za ovo jelo, koje je moguće pripremiti na milion načina, a teško da ćete naći kvalitetniji, zasitniji i sočniji od ovog.
Takozvani čorbadžijski gulaš potiče s juga Srbije, pravi se od svinjetine i vrlo je ukusan, a najbolje je služiti ga s krompirom. Obično se priprema od ljutih papričica, ali se originalno pravio uz pomoć čorbadžijskih paprika, odnosno onih koje su pre termičke obrade odstajale u marinadi od mirođije, belog luka, peršuna, soli, šećera, sirćeta i šargarepe.
Sastojci:
- pola kilograma svinjskog mesa
- 1 glavica crnog luka, srednje veličine
- 4 kašike belog vin
- pakovanje šampinjona
- 4 cela jajeta
- 100 grama sitnog slanog sira
- 1 zelena paprika
- 2 ljute papričice
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 220 ml soka od paradajza
- 3 kisela krastavčića
- ulje po potrebi
- so i biber po potrebi
- svež peršun po ukusu
Priprema
- Stavite ulje da se greje, pa na njemu propržite sitno seckan crni luk i zelenu papriku sečenu na kolutove.
- Potom, kad bude staklast, dodajte svinjetinu seckanu na kockice i dinstajte pet minuta.
- Dodajte pečurke, dobro oprane, oceđene i sečene na kriške. Sve dobro promešajte.
- Ubacite sitno seckane krastavčiće i sok od paradajza.
- Dodajte ljute papričice, sečene krupno, pa dinstajte još pet minuta.
- Potom sipajte belo vino, začinite po ukusu i dinstajte dok tečnost ne ispari.
- Izmrvite preko svega sitan sir i dobro promešajte.
- Napravite "rupe" kašikom u ovoj smesi u tiganju, pa u njih ubacite razbijena jaja. Kad počnu da bele, pospite mlevenom slatkom paprikom i peršunom i dobro promešajte.
( Glossy )